13 НЕЗАДАДЕНИ ВЪПРОСА КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ В СЛУЧАЯ „БАНОВ”

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/13-nezadadeni-vaprosa-kam-uchastnicite-v-sluchaya-banov/20462 SvobodnoSlovo.eu
13 НЕЗАДАДЕНИ ВЪПРОСА КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ В СЛУЧАЯ „БАНОВ”

13 НЕЗАДАДЕНИ ВЪПРОСА КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ В СЛУЧАЯ „БАНОВ”,

които журналистите премълчават (не смеят да зададат, не искат или се страхуват – резултата: един и същ!)

Предизвикано от изявленията на министър председателя, днес 3 февруари 2019 г. в Стара Загора

ПЪРВО: Към прокуратурата:

1. Самосезира ли се прокуратурата след изявленията на министър Боил Банов по данни, изнесени от него публично за извършено престъпление – изнудване, при това от организирана престъпна група /повече от един участник, срещу длъжностно лице от най-високите етажи на властта, изнудване свързано с разпределяне на публичен финансов ресурс (национелен и европейски)?

2. Образувано ли е досъдебно производство по данните, изнесени от министър Боил Банов в почти всички публични медии /на лице е безспорен законов повод/ и започна ли работа по въпроса за действията на изнудвачите и за действията, предизвикали изнудването?

3. Започна ли работа специализираната прокуратура?

4. Образувано ли е досъдебно производство срещу министър Боил Банов за скриване, затаяване, прикриване на престъпление от общ характер, което засяга управлението на държавата и държавните ресурси близо 4 години – само по неговите изявления?

Това не са въпроси свързани с казаното от Елена Йончева, където прокуратурата се самосезира светкавично. Това са въпроси, произтичащи от изявленията на министър Боил Банов.

ВТОРО: Към представителите на БСП:

1. След като обявихте публично данни за порочно управление на финансовите ресурси на България и ЕС, поискахте ли отговор на горните въпроси от прокуратурата?

2. След като обявихте публично данни за порочно управление на финансовите ресурси на България и ЕС, поискахте ли отговор от Министър-председателя, дали неговият министър Боил Банов го е информирал за изнудване?

3. Поискахте ли отговор от Министър-председателя дали тази практика (да се изнудват неговите министри) е имала проявление и в други министерства?

4. Поискахте ли отговор от Министър-председателя дали е питал министър Боил Банов чутото в оповестените записи, казано ли е от него или не?

ТРЕТО: Към министър-председателя:

1. Г-н Борисов, беше ли и.д. министър на културата Боил Банов във вашия предишен кабинет и изпълняваше ли длъжността министър в състава на ръководения от Вас МС в отсъствието на В. Рашидов? Ако не е бил – съставът е непълен, но това е лесно опровержимо, тогава: Защо декларирате „аз не се вкарвам изобщо в тази тема”, след като състава на всеки МС се предлага от МС и ръководството на МС е от вас? Кой ви даде съвет „да не се вкарвате в темата”, тъй като темата – корупция по високите етажи на властта е само НА ВЛАСТТА, а тази власт в монета се упражнява с вашето върховно ръководство.? До къде е вашата отговорна ръководна роля за работата на членовете на Вашия МС – или когато се отчитат плюсове сте начело, а когато има проблем „не се вкарвате в него”?

2. Не мислите ли, че дължите на обществото отговор (ПОЛИТИЧЕСКИ) за думите на министър Банов, ако те са произнесени, за което почти няма съмнение? И не смятате ли, че дължите отговор на този въпрос, тъй като оправдание с понятието „годно доказателство” за пред съд е само политическо бягство. Важното доказателство е за пред обществото.

3. Понякога правили ли сте преценка (САМ) на нашите, електорални мнения по въпроса за управлението и допускате ли /поне за малко/, че някои от нас имат поне мъничко мозък, че някои от нас са били „клиенти” на управляваните от Вас чрез МС, министерства, че сме били в ролята на „принудени” ... ако искаме да участваме в програми, че изнесеното за Банов е може би прашинка... Питали ли сте се как се влиза в министерство, кой и кога може да влезе в кабинет на министър, през колко „записни цедки” се влиза там и дали извън „вашите” хора, друг има достъп? Тогава, защо не попитахте (ПУБЛИЧНО) министър Банов, кои са изнудвачите на вашия министър? Защото това е изнудване на Вашето правителство – предишно, сегашно?

4. Защо г-н Министър председател, позволявате САМО политически хамелиони, които дори не са ваши членове, да говорят от името на ГЕРБ по въпросите за управлението на финансовите ресурси? Защо се скривате за тези жалки политически същества, които са минали през всички политически образувания, само и само да са „на яслата”?

5. Харесвате ли си ролята на министър-председател с министри като Боил Банов?

Като си задавам тези въпроси си мисля, че настина поведението на политиците в момента ЗАЛАГА следващите, още по-ниски и страшни нива в блатото на бъдещото управление. По този въпрос Борисов е прав: ”Ако тази конфронтация не се спре, тя ще пречи на всеки един, който победи на изборите”.

Но така, както е прав в днешната си констатация, така Борисов трябва да разбере, че ЕДИНСТВЕНИЯТ, който дължи отговор за поведението на министър Банов е той, че единствените, които могат да спрат конфронтацията са ТЕ, УПРАВЛЯВАЩИТЕ!

И ако Борисов не вижда, или не иска да види, че КОНФРОНТАЦИЯТА я прави само ГЕРБ. Ако Борисов не иска да приеме и види, че вместо отговори, вместо политическа преценка, вместо търсене на решение, вместо успокояванена обстановката с цената на политически жертви и компромиси, каквито искахме, НИЕ, ПУБЛИКАТА, бяхме принудени да слушаме басни от преди повече от 10,15, 20 години /сякаш това е нашият живот днес?/, бяхме принудени да слушаме Кой? Кой? Кой, кой си позволява да говори срещу ГЕРБ, кой изнася неприятните факти. И нито дума от управляващите за това ИСТИНА ЛИ Е? КАЗАНО ЛИ Е? НЯКОЙ НОСИ ЛИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА?

И накрая, питам себе си, дали си вярва Министър председателя, че сме забравили другите досегашни записи, другите констатации, другите въпроси, всичките без отговор? Дали си мисли, че като компрометират доказателствата и прокуратурата каже „НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ”, ние ще повярваме, че като се внесе негодно обвинение и то падне в съда, ние ще повярваме?

Защото, метастазите до такава степен са обхванали околното ни пространство, че не може да се диша. Достатъчно е да си спомним как финансовият министър не „може” да плаща дори минималното - 50 лева месечно данък на общината, а един обикновен човек, който получава 50 лева от наем, ако не внесе своите 5 лева данък, може да му вземат дори жилището...

Любо КОЛЬОВСКИ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.