Адв. Екимджиев: Ако МВР действаше стандартно, Гешев и Борисов щяха да знаят на първата минута

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/adv-ekimdzhiev-ako-mvr-deystvashe-standartno-geshev-i-borisov-shtyaha-da-znayat-na-parvata-minuta/4319 SvobodnoSlovo.eu
Адв. Екимджиев: Ако МВР действаше стандартно, Гешев и Борисов щяха да знаят на първата минута

„Фактическо обвинение срещу Бойко Борисов вероятно към момента има. Това е регламентирано в наказателно-процесуалния кодекс. Обвинение може да се повдигне и с първите действия по разследване, като арестите, претърсвания и изземвания“, каза адвокат Михаил Екимджиев пред bTV по повод ареста на бившия премиер.

„Не знаем дали е имало налице ситуация по неотложност, но представете си ако МВР беше решило да действа стандартно с предварително разрешение от Специализирания съд. На първата минута Иван Гешев щеше да знае това, на втората минута Борисов щеше да знае това и вече можеше да е в Дубай или Сърбия“, каза още Екимджиев.

Той коментира също, че с него се е свързала Менда Стоянова, за която също се появи информация от МВР, че е задържана. „Тя научаваше от телевизията, че е арестувана. Това оставя горчив вкус“, каза Екимджиев.

По думите му тя го е потърсила, защото знае, че Екимджиев се занимава с дела в Страсбург. „Заради това злепоставяне, което снощи се случваше с оповестяване на факта, че е арестувана – това наистина е проблем с презумпцията за невиновност“, каза Екимджиев.

Той допълни, че няма логично обяснение за информацията от МВР и разминаването в арестите. „Може да е лоша полицейска координация. Другото е скрит замисъл и пушилка, може да има и трети сценарий – бойкот на средния ешалон на полицията да се изпълняват разпореждания на ръководството“, каза адвокатът.

Екимджиев отказа да коментира основанията за ареста на Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.