Адв. Хаджигенов: Правосъдната реформа ще има смисъл, ако махнем Гешев

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/adv-hadzhigenov-pravosadnata-reforma-shte-ima-smisal-ako-mahnem-geshev/8640 SvobodnoSlovo.eu
Адв. Хаджигенов: Правосъдната реформа ще има смисъл, ако махнем Гешев

”Надявам се междувременно да успеем да започне правосъдната реформа, да махнем Гешев, за да има смисъл от това нещо. Защото, ако не махнем Гешев и не променим прокуратурата, това ще остане политически акт. Аз не бих го допуснал”. Това заяви председателят на комисията Николай Хаджигенов.

,

Доказва се тезата, че у нас няма прокурор, който да разследва Иван Гешев, добави той пред БНТ.

Той коментира и темата с насилето на полицаи по време на протестите: "Не търсим политически реваншизъм с Временната комисия за разследване на полицейско насилие и прилагане на СРС-та. Искаме да направим това, което не беше направено от органите, които трябва да го правят и на които им плащаме заплатите. каза още председателят на комисията Николай Хаджигенов.

Той определи хода на Бойко Рашков да изпрати сигнала срещу Иван Гешев до директора на Националната следствена служба като "интересен ход".

По отношение на полицейското насилие, според Хаджигенов, е нямало разследване. "Имаше замитане на следите, има повдигнати обвинения на пострадалите, каквато практика има дългогодишно", сподели той.

Хаджигенов заяви, че полицаите, които се виждаха в кадрите, че бият младежи на протестите, вероятно само са смъмрени, а имената им са скрити.

"Изискали сме от министъра на вътрешните работи всички данни, всички събрани доказателства и обществото трябва да знае кой са тези хора, защо го направиха, кой го разпореди", каза Хаджигенов.

Комисията вчера е взела решение всеки член да изготви списък и след като се запознаят с първите документи се започва изслушване първо на групи пострадали, а след това и на извършителите.

Някой да каже на Сийка Милева да не дава съвети на Рашков по телевизията, посъветва адвокатът.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.