Андрей Чорбанов: 6 държави отмениха сертификатите, 10-ина са готови да го направят

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/andrey-chorbanov-6-darzhavi-otmeniha-sertifikatite-10-ina-sa-gotovi-da-go-napravyat/5486 SvobodnoSlovo.eu
Андрей Чорбанов: 6 държави отмениха сертификатите, 10-ина са готови да го направят

Зеленият сертификат не протектира населението, той предполага носителят на такъв сертификат по никакъв начин да не разпространява вируса, но те могат, което го прави безсмислен. Това заяви в "Денят започва" депутатът от ИТН проф. Андрей Чорбанов.

"6 държави вече го отмениха, поне 10-ина са готови в близката седмица-две да го направят. В нито една от тях доводът не е, че населението е свръхваксинирано. Доводът е, че този вариант на вируса не може да бъде спрян по този начин", коментира Андрей Чорбанов.

Според него практиката показва, че ако при 80-90% сертифицирано население не може да бъде ограничено разпространението на коронавируса, то и в нашата ситуация това няма да бъде променено.

Огромният брой хора прекарват леко коронавируса в момента леко, в дома си, подчерта още Чорбанов.

bnt.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.