Арх. Иван Шишков: Павилиона е включен в кадастъра, собственика не е случаен

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/arh-ivan-shishkov-paviliona-e-vklyuchen-v-kadastara-sobstvenika-ne-e-sluchaen/11345 SvobodnoSlovo.eu
Арх. Иван Шишков: Павилиона е включен в кадастъра, собственика не е случаен

”Усещането ми е, че голямата община си изми ръцете с малката“. Това каза в „Тази събота“ по БТВ вече бившият архитект на район „Триадица“ – Иван Шишков, който подаде оставка след инцидента с токовия удар, при който загина момче на 16 години.

Шишков, който работи като архитект към два района на Столичната община от 2002 г., сподели, че бил изненадан, че неговото име се спомена на брифинга на кмета Йорданка Фандъкова.

„Реално погледнато имаше изразено остро недоверие към мен от страна на хора, които аз считам, че ме уважават и като професионалист, и като човек – арх. Здравко Здравков и кметът Йорданка Фандъкова. (…) За мен това е моментът, в който човекът трябва да тества дали властта е самоцел или името е по-важно от всичко останало“, коментира арх. Шишков.

На въпрос изпитва ли вина за случилото се той отговори: „Не, никаква абсолютно“.

И обясни, че процедурите, с помощта на които павилионът, към който е прекаран фаталния кабел, е работел, не се провеждат от бившия му вече район „Триадица“.

„Павилионът е в терен на държавата – терен, който се управлява от болницата. Този павилион е там, благодарение на желанието на директора на болницата („Св. Иван Рилски“ – бел. ред.). Когато през 2018 г. е започната процедурата за премахване на павилиона, тогава директорът на болницата с писма е поискал тези два павилиона да бъдат узаконени. Павилионът е попълнен в кадастралната карта. Не е ясно как е попълнен обект, който е преместваем“, добави той.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.