Асен Меджидиев: За България нужните количества ваксини са точно 0

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/asen-medzhidiev-za-balgariya-nuzhnite-kolichestva-vaksini-sa-tochno-0/53619 SvobodnoSlovo.eu
Асен Меджидиев: За България нужните количества ваксини са точно 0

Към бракуваните до момента около 2 милиона и половина дози, предстои да се добавят още 2 милиона и 800 хиляди тази година.

Според здравния министър Асен Меджидиев, договорът трябва да се прекрати или да се ревизира.

„Ако се продължи този договор, който наричам безумен, трябва да получим още 7 млн., освен че трябва да плащаме, трябва и за бракуването им да плащаме”, каза д-р Меджидиев.  

Парите на вятъра ще са за милиони евро, допълват от здравното ведомство.

„ЕК да седне на масата на преговори, да предоговори тези условия.

За България нужните количества са точно 0”, каза здравният министър и припомни, че когато са се водили преговорите за доставка на ваксини, са били избрани 5 държави-членки, сред които обаче не е била страната ни.

„Това, което е най-неприемливото за мен е, че дозите, които са определени тогава да се получат от различните държави са определени на база брой население, без България да има думата какво количество са ѝ нужни! Унгария, например – първоначално се отказват от това споразумение, впоследствие се включват и се договарят наново. Значи за едни държави може, за други не”, каза д-р Асен Меджидиев.

https://eurocom.bg/

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.