Аз съм задържаното вчера от ГДБОП лице В.К., казвам се Васил Коцев…

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/az-sam-zadarzhanoto-vchera-ot-gdbop-lice-vk-kazvam-se-vasil-kocev/24644 SvobodnoSlovo.eu
Аз съм задържаното вчера от ГДБОП лице В.К., казвам се Васил Коцев…

Вчера АВАНТАЖ публикува ГДБОП СА ЗАДЪРЖАЛИ ДНЕС ЧОВЕК ЗАРАДИ КРИТИКИ СРЕЩУ ПРЕМИЕРА ВЪВ ФЕЙСБУК и В.К. след акцията на ГДБОП: Плашат ме със затвор, защото не харесвам Борисов,  като уважихме желанието на Васил Коцев да изпишем само инициалите му В.К. Днес той реши да разкрие самоличността си, направи го чрез статус във Фейсбук, по какъвто повод беше задържан и разпитван в ГДБОП – защото пише и мисли! Но властта не се нуждае от такива люде, тя се страхува от тях и ги третира като опасни врагове на престъпното статукво, което трето десетилетие разграбва България и подлага населението й на геноцид.

Ето какво е написал Васил Коцев в социалната мрежа:

Здравейте приятели! Вчера задържаното лице с инициали В.К. в ГДБОП бях аз! Да, аз! Васил Коцев, роден в град София и живущ в столицата! Много от Вас ме познават! Който не ме е виждал на живо, ме знае от фейса! Да, признавам си, не харесвам управлението на г-н Борисов, тоест на министър – председателя. Не съм единствения! Но това е друга тема.

Как започна всичко. В 12:30 часа бях излязъл от моя дом, за да помогна на майка ми и да й пазарувам някой неща. Майка ми се обади на мобилният ми телефон и ми каза: Васко, къде си?. Отговорих, лошо ли ти е майко. Заради паниката в гласа й. И защото е възрастен и болен човек. Тя ми каза – не, просто у нас има едни господа, които имат въпроси към теб. Бивш войник съм в поделението на Жандармерия – София и знам какво може да значат тези думи, а и следя с интерес криминалета. Викам, ей сега ще се кача.

Прибрах се у нас и там ме чакаха двама господа. Попитах ги – добър ден, кои сте вие? Те ми казаха че са от ГДБОП и мен тръпки ме побиха! Викам, е сега я втасах. Знам, че точно тази служба се занимава с адски сериозни неща. И не прави справки по домовете. Майка ми се бе шашнала. Аз попитах дали съм задържан. Не господине, каним ви в качеството на свидетел. Викам, мога ли да видя нещо, с което да ме каните?

Те казаха да, веднага, и попълниха призовката! Стори ми се че не е съвсем по правилата. Призовка се попълва още в службите. Но си замълчах.

Попитах ги къде трябва да дойда. Не, ние ще ви отведем. Вече започваше да мирише! Казах добре. Майка ми ме попита – излизаш ли?. Отговорих й че господата имат въпроси към мен. Ще отида да ги изслушам. Тя вика – ама нещо лошо ли е направил?. Те казаха – не се притеснявайте госпожа само за справка е!

Викам си, да бе, справка!

И така седнахме в колата. Говорихме съвсем приятелски. Изобщо бяха крайно любезни.

Написах на моята стена само едно нещо „Отивам в ГДБОП“

понеже имам доста приятели във фейса те помислиха, че се майтапя и почнаха базиците. Аз викам само, че не е базик!

Та закараха ме в службата. Качихме се на третия етаж, като преди това попълниха на един лист кой съм, какъв съм и т.н. Точно като във филм! Питаха ме дали нося оръжие. Казах им – никога не съм имал. Провериха ме с детектор и ми казаха да оставя телефона си в шкафчето и да взема ключа. Направих всичко, което поискаха. Качих се и питам като какъв точно свидетел се явявам.

Те ми викат не имаме няколко наистина сложни и важни въпроси.

Казах – добре, задайте ги, слушам ви. Извадиха листове и казаха че през април месец от моя профил във Фейсбук е излязла публикация – „Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи“.

Попитах- е, и?

Те ми казват – г-н Коцев, това е заплаха към премиера! Викам, какво? Наистина се шашнах! Те ми казват – вие призовавате за бунт! АЗ!?!

Че аз дори не помня какво съм писал преди толкова месеци. И откъде сте сигурни, че профила ми не е бил хакнат? Те ми казват – сигурен ли сте, че ви е хакна? Викам, господа не съм сигурен в нищо. Защото, ако е хакнат трябва, да вземем всичките ви устройства от вас, с които е свързан профила. Казах – а не благодаря!

И така те ме питат защо пишете това срещу премиера?

Отговорих – а на вас не ви ли се струва, че в тази държава нещата са объркани.

Фейсбук е свободно пространство и по най – висшият закон, наречен Конституция на Република България, всеки има право да изразява и пише каквото мисли! Това се нарича май свобода на словото!

Пишете всичко. Казах, добре.

Писах, да писах под тяхна диктовка. Че не желая да убивам примиера!?! Викам – ама наистина ли да го напиша? Те викат – не така, не е добре, напишете, че се разкайвате за думите си. Казах – ще го напиша, но не се разкайвам.

После имаше и още разговори. Попитаха ме дали контактувам с някакъв профил Ванче Михайлов. Викам – не съм сигурен, но не мисля, че познавам такъв профил. Питаха ме дали познавам други хора, които псуват примиера. Казах – да, знам. Давайте телефонният указател и там 95 % сигурно го псуват! Лично не ги познавам! А вие познавате ли такива хора? Казах – да познавам! Кажете имената им.

Казах им – не господа, аз предател никога няма да бъда!

И най- накрая след един час, ме пуснаха. Казаха ми това си остава тук, нали! Викам да, ок.

Веднага след като се прибрах се свързах с моят познат журналист Владимир Танев. Но не заради това да информирам медиите. А да му кажа, че могат да го привикат! И той ми вика – Васко сънувал си. Викам, Владо за съжаление не съм! После той ме попита искам ли да разкажа историята, аз казах – не. Той ми вика – Васе, важно е хората да знаят какво става! Казах – оф, не искам да съм медийна звезда! Искам спокоен живот! Но той ми каза – моля те, разкажи.

Викам, ок мамка му, какво губя! И разказах всичко на него след малко почнаха да ми звънят журналисти! Нататък всичко е известно на медии, и на читателите на тези медии, които се свързаха с мен. А те са Авантаж, Афера, BIG5 и БТВ Новините. На последните отказах да ме снимат.

Искам, както казах и по-горе, спокоен живот.

Това е, моля ви господа от Върхушката на България, оставете народа ни намира!

Ние и без това сме накрая на силите си!

След толкова много ПРЕХОД!

Аз съм задържаното вчера от ГДБОП лице В.К., казвам се Васил Коцев...

http://avantage.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.