Бареков даде пияния Джамбазки на главния прокурор

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/barekov-dade-piyaniya-dzhambazki-na-glavniya-prokuror/17487 SvobodnoSlovo.eu
Бареков даде пияния Джамбазки на главния прокурор

Бившият евродепутат Николай Бареков подаде сигнал до главна прокуратура. Поводът този път е заловеният да шофира в нетрезво състояния Ангел Джамбазки, В документа се посочват съмнения за наличие на злоупотреба с влияние и манипулиране на кръвна проба за наличие на алкохол с цел прикриване  на престъпление, извършено от лицето, което към настоящия момент е член на Европейския парламент.

Бареков смята, че има основателни съмнения и за това, че не са спазени изискванията на Наредба № 1 от 19 юли 2017 г. за реда за установяване употребата на алкохол. "Според същата кръвната проба за наличие на алкохол в кръвта на евродепутата Ангел Джамбазки е следвало да бъде дадена в ЦСМП- Самоков в рамките на 45 минути след извършване на проверката, но според наши източници нито на 07.12.2019 г., нито на 08.12.2019 г. в регистрите на ЦСМП няма регистриран такъв случай", се казва в сигнала като се подчертава, че съмнения за злоупотреба с влияние и опит за прикриване на случая създава и фактът, че и от РУП-Самоков мълчат по този случай.

В документа се упоменава още, че според депутат от партия АТАКА Ангел Джамбазки  в нарушение на Наредба № 1 от 19 юли 2017 г. е дал кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта във Военно медицинска академия /ВМА/. Важно е тук да се отбележи, че  публично известен факт е, че лечебното заведение е подчинено на Красимир Каракачанов, който освен съпартиец на лицето Ангел Джамбазки е и вицепремиер и министър на отбраната, което създава основателно съмнения за явна злоупотреба с влияние и опит за прикриване на престъпления, извършено от представител на властта.

След като изнася всички факти и обстоятелства около случката с настоящия евродепутат Бареков настоява да бъде извършена проверка от главна прокуратура, която да де отговори на следните въпроси:

1. Кога, къде точно и в колко часа е спряно на 07.12.2019г. лицето Ангел Джамбазки да управлява МПС с алкохол в кръвта?

2. Какви стойности е отчело техническото средство (дрегер)?

3. Къде и в колко часа Ангел Джамбазки е дал кръвна проба, която е с много по-ниски стойности?

4. Какъв е статистическият процент на разминаване между резултатите, отчетени от техническо средство /дрегер/  и тези, отчетени при взимане на кръвна проба?

5. Имало ли е намеса от страна на вицепремиера Красимир Каракачанов за прикриване на факти и обстоятелства за извършено престъпление?

6. Защо МВР крие пет дни скандалната информация от обществото, като включително не се публикуват бюлетините на 7 и 8 декември 2019 г.?

bnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.