Беглецът Зайков се изкъпа и нахрани под носа на МВР

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/beglecat-zaykov-se-izkapa-i-nahrani-pod-nosa-na-mvr/19441 SvobodnoSlovo.eu
Беглецът Зайков се изкъпа и нахрани под носа на МВР

19 дни от началото на издирването на предполагаемия убиец от Костенец полицията се е натъкнала на следи, които разкриват, че Стоян Зайков се намира в района на града, съобщи Нова тв във вторник.

Новите доказателства сочат, че в периода от 20 до 24 май Зайков се е укривал в три къщи в района на вилната зона над град Долна баня. Собствениците на вилите, които живеят в София, са сигнализирали полицията, че някой е влизал с взлом в имотите им. От къщите липсвала храна, ползвани са кърпи и сапуни. На 19 май Зайков е забелязан близо до града.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов не потвърди официално информацията. "Трябва време и спокойствие, за да могат разследващите органи да си свършат работата", отбеляза той и прогнозира, че скоро Зайков ще бъде задържан. Той се издирва от 9 май, когато бившата му приятелка Милена, от която има син, беше открита мъртва. Оттогава "безпрецедентната" акция по залавянето му се превърна в абсолютно фиаско. Докато стотици униформени бяха обсадили малкото градче Костенец, Зайков успя да извърши второ убийство. На метри от първото местопрестъпление - в съседната къща, беше открит трупът на третия му братовчед Владимир. Също така беше намерена разглобена пушка в пчелен кошер до река до Костенец. Тъй като е ловна, не може да бъде установено дали е била използвана при убийствата.

Преди седмица МВР предприе мерки да подсигури защитата на хора, които са имали отношения с издирвания. „Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения – както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец“, обясни тогава вътрешният министър. Той добави още, че полицията разширява периметъра на претърсване. В такъв случай остава загадка как Зайков е успял да се нахрани и изкъпе под носа на МВР.

Мартин Георгиев

http://segabg.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.