Боби Михайлов след разпит в КПКОНПИ: За вчерашния мач не чувствам вина, имам много голям морал

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bobi-mihaylov-sled-razpit-v-kpkonpi-za-vcherashniya-mach-ne-chuvstvam-vina-imam-mnogo-golyam-moral/121331 SvobodnoSlovo.eu
Боби Михайлов след разпит в КПКОНПИ: За вчерашния мач не чувствам вина, имам много голям морал

Естествено, че чувствам вина, но за вчерашния мач не чувствам. Имам много голям морал.

Това заяви след разпита си в Антикорупционната комисия шефът на БФС Борислав Михайлов.  

В 17,20 ч. Борислав Михайлов напусна КПКОНПИ след повече от три часа разпит.

Той бе очакван от десетки репортери и оператори. Първият въпрос към него беше кога ще подаде оставка.

"Ще кажа другата седмица", на няколко пъти повтаряше той.

Михайлов обяви, че не чувства никаква вина за вчерашния мач.

"Не чувствам вина, защото това е решение на УЕФА", заяви той и уточни, че по повод оставката му решението се взима от колективен орган.

И добави: "Вътре говорих по всички теми. Имам морал“. "Не чувствам вина, защото това е решение на УЕФА", заяви той и уточни, че по повод оставката му решението се взима от колективен орган.

По отношение на вчерашния мач и скандала, който го предшества с първоначалното преместване в Пловдив, варианта в Кърджали и окончателно решение за провеждане в столицата, бившият национал заяви: „Точно за това УЕФА каза да няма публика“, визирайки възникналите вандалски прояви от страна на привърженици и ответната реакция на служителите на реда в центъра на София по време на протеста срещу ръководството на футболния съюз.

Михайлов беше преследван по площад "Св. Неделя" от медиите, но беше лаконичен.

Президентът на БФС влезе в Антикорупционната комисия малко преди 14 ч. в петък. Проверката е по искане на главния прокурор Борислав Сарафов.

Дейността на Българския футболен съюз е обект на прокурорско разследване, обявиха от прокуратурата. За евентуални финансови, хазартни и други престъпления ще бъде проверяван включително президентът на футболната централа Борислав Михайлов.

По разпореждане на и. д. главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се самосезира във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, "черно тото" и др.) от страна на ръководството на БФС, в т. ч. и от президента на федерацията Б. Михайлов", съобщиха от държавното обвинение.

Работата по проверката е възложена на Софийска градска прокуратура (СГП), която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години. В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции - Министерство на младежта и спорта, НАП и др., се казва още в изявлението.

 

Привикаха Борислав Михайлов на разпит в антикорупционната комисия

https://epicenter.bg/

1 Коментара

Борис

преди 5 месеца

Обзалагам се,че т.н."прокуратура "няма да открие нищо нередно.Та прокурорите ла@но по гъ@овете си не могат да разкрият,та престъпленията на изпечени мошеници ще...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.