БОЕЦ: Жената на Гешев надарена с имоти за над половин милион лева

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/boec-zhenata-na-geshev-nadarena-s-imoti-za-nad-polovin-milion-leva/4070 SvobodnoSlovo.eu
БОЕЦ: Жената на Гешев надарена с имоти за над половин милион лева

ВАЖНО! Жената на Гешев надарена с имоти за над половин милион лева. (документи)

На 25.03.2022 г. МВР съобщи, че е образувана проверка по сигнал на БОЕЦ за имотна измама с участието на Детелина Филипова Ханчева — жената на главния прокурор Иван Гешев!

Публикуваме нови документи от Агенцията по вписванията.

През 2005 г. Иван Чернев (тогава на 81 г.) дарява на Детелина Филипова Ханчева 2/3 идеални части от 4 ниви, общо 10584 кв.м. Т.е Ханчева е надарена безвъзмездно с 7056 кв.м: При средна цена за землището на с. Волуяк - София от 40 евро/кв.м — това са 282 240 евро. Само от това дарение Ханчева е придобила имоти на стойност над половин милион лева.

БОЕЦ не сме установили никакви роднински, фамилни или други връзки на Ханчева с дарителя — възрастен човен на 81 години. За изповядването на това дарение, включващо 4 имота, е необходимо да се изготвят редица документи от различни институции за всеки един от имотите. Предполагаме, че някой е съдействал на Чернев или е изготвил и извадил от негово име всички тези документи, за да може да се реализира дарението към жената на Гешев, включващо недвижими имоти за над половин милион лева. Дарението е оформено и нотариалният акт е издаден от бившия нотариус Борис Янков, който е задържан на следващата година и правата му на нотариус са отнети именно заради имотни престъпления.

Според нас това има всички характеристики на имотна измама. Хиляди български граждани са жертви на подобни измами. Има данни и за прокурорски чадър над Борис Янков, както и за други съмнителни имотни сделки на Ханчева. Включително и по разследванията на Фрогнюз / Frognews.bg и BIRD.BG.

След сигнал на БОЕЦ, прокуратурата призна за дългогодишни приятелски отношения на Иван Гешев с Марио Кръковски, съдружник на Ваклин — основен свидетел на прокуратурата по делото “Иванчева – Петрова“. Кръковски има обща фирма с Ханчева и тя купува от него апартамент на силно занижена цена, като строежа на сградата, в която се намира жилището, е финансиран от фирма на Ваклин.

Очакваме резултати от проверката на МВР. В случая прокуратурата не е компетентна и няма основание да изисква преписката. Точно това се е случило при предишен опит на МВР да разследва тази имотна измама с участието на Ханчева. Прокуратурата е изисквала незабавно да ѝ бъдат предоставени всички материали и е покрила и смачкала проверката, прикривайки действията на жената на главния прокурор.

Разполагаме с конкретни данни, че лично Иван Гешев е прикривал престъпления и лица, с които е свързана съпругата му.

Гешев трябва да бъде незабавно отстранен!

Очаквайте следващите действия и разкрития на БОЕЦ и ни подкрепете в битката за справедливост срещу мафията и корупцията!

Споделете, нужен е граждански натиск!

БОЕЦ, Фейсбук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.