Богомил Бонев: Кадровите лупинги с Боршош са в нарушение на закона

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bogomil-bonev-kadrovite-lupingi-s-borshosh-sa-v-narushenie-na-zakona/24986 SvobodnoSlovo.eu
Богомил Бонев: Кадровите лупинги с Боршош са в нарушение на закона

От чисто правна гледна точка кадровите лупинги с Мирослав Боршош не могат да бъдат обяснени. Това заяви във фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев.

"Министерският съвет не се е събирал, принципалът не може да се сменя току така еднолично от Банкя, премиерът не може през главата на министъра да издава заповеди за търговско дружество", коментира Бонев.

"На ЕООД с държавна собственост се води регистър по БУЛСТАТ, има такъв и в съответното министерство, едва ли са постъпили искания за промяна на вписванията…", недоумява Бонев.

"Май Баце се е разпоредил с нищожни решения, щото си мисли, че всичко му е бащиния", заявява в заключение Бонев.

Припомняме, че на 26 юни министърът по българското европредседателство Лиляна Павлова отстрани от поста директор на НДК Мирослав Боршош.

На следващия ден премиера Бойко Борисов, обаче го възстанови на работа.

След още един ден Боршош подаде оставка.

БСП сезира главния прокурор Цацаров за обществените поръчки в НДК. Прокуратурата започна проверка дали Мирослав Боршош е изразходил част от 17 млн.лв., отпуснати на НДК за Председателството на ЕС, за плащания по стари договори.

В МС бе взето решение, с което принципал на НДК вече е Министерство на културата.

Снощи скандалът придоби нов обрат - стана ясно, че Мирослав Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК, докато текат проверките.

Днес министърът на културата Боил Банов назначи за изпълняващ директор на НДК строителният експерт Ангел Митев. Той изрази надежда, че ако не уличат Боршош в нарушения, ще се радва отново да работят заедно

Резултат с изображение за Богомил Бонев

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.