Бойко Атанасов: Цацаров е диригентът на всички процеси. Гешев е изконсумиран, опитва се да се еманципира

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/boyko-atanasov-cacarov-e-dirigentat-na-vsichki-procesi-geshev-e-izkonsumiran-opitva-se-da-se-emancipira/110744 SvobodnoSlovo.eu
Бойко Атанасов: Цацаров е диригентът на всички процеси. Гешев е изконсумиран, опитва се да се еманципира

"Сигурен съм, че Сотир Цацаров стои зад този сценарий на поведението на прокурорската колегия - в частта за отстраняването на Иван Гешев. Той повече не е нужен. Затова се стигна до внезапната съпротива Иван Гешев да е главен прокурор. Цацаров е диригентът на всички процеси. Гешев е изконсумиран, опитва се да се еманципира, започва да си пробутва хора по високите етажи на прокуратурата.

Той е опасен вече, защото започва да поумнява, разбира, че е главен прокурор". 

Това каза пред БНР следователят Бойко Атанасов. 

И допълни, че Сотир Цацаров е "пробутал" Иван Гешев на ВСС като човек без бекграунд, "който с арогантността си да може да прикрива случвалото се в неговия мандат". 

Според Атанасов за преосноваване на прокуратурата можем да говорим, когато имаме законово избрани структури и ВСС с морални и честни хора, със закон, който не позволява в прокуратурата да се промъкват случайни хора. 

"Този ВСС се опитва по най-бързия начин да потуши този срамен скандал в прокуратурата. Повече от пет години натвориха кадрови недомислия... Но дано останат още малко, за да може да излязат повече неща от живота на този орган, допринесъл за неправилното функциониране на прокуратурата". 

Следователят коментира, че когато след избори стане въпрос за съдебна реформа, виждаме едно и също нещо - връчване на призовки:  

"До момента имаме само заявки - както за това да се гласува някакъв закон за контрол на главния прокурор, така и поредната заявка от главния прокурор за образуване на проверки. Проверките по Закона за съдебната власт служат само за пушилка и прокуратурата се превърна в мощен инструмент за политическо влияние".

По думите му в парламента трябва да се направи анкетна комисия за това, което се случва в прокуратурата: 

"Народното събрание трябва да се отнесе сериозно дали прокуратурата като орган на съдебната власт с шпицкомандите, с делата на трупчета се опитва да влиза като политически играч, който извива ръцете на политиците да приемат закони, в интерес на статуквото в прокуратурата. Цялата истина очакваме от парламента". 

Прогнозата му е, че тепърва ще ставаме свидетели на скандали в прокуратурата. 

frognews.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.