БПЦ ОТ НЕОФИТ НАСАМ Е БОРИСОВ-ПЕЕВСКИ-ЦАЦАРОВ. ГЕРБ ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА НА ГЕРБ –ЦЪРКВАТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bpc-ot-neofit-nasam-e-borisov-peevski-cacarov-gerb-darzhavata-plashta-na-gerb-carkvata/21522 SvobodnoSlovo.eu
БПЦ ОТ НЕОФИТ НАСАМ Е БОРИСОВ-ПЕЕВСКИ-ЦАЦАРОВ. ГЕРБ ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА НА ГЕРБ –ЦЪРКВАТА

Това е то. Неговото име е . . . Той е (Неофит Патриарх) на 73. И Те – държавата ще му плащат, по закон. Заплата. Изменят спешно Закона за вероизповеданията. Приравняват пóповете към учителите. По заплати, засега. Думата – пóпове ползваме за обобщение, не само за по-съкратено, по-бързо, по народно му, но разбирай целия църковен клир по същност и актуално състояние, че и техните служителки и служители. Та, ще им плащат на пóповете (с това ударение, за да се различават от неосъзнтите герои на Чудомир, тъй като на днешните осъзнатата наглост е безпрецедентна). Ще им плащат заплата от държавните пари.

Тяхната държава ще им плаща с нашите пари. ГЕРБ-държавата ще си плаща на ГЕРБ-църквата с парите на българските данъкоплатци и за да е вечна коалицията ще има и за ДПС-мюфтийството, а анонимните дарения ще ги наблюдава Цацаратурата. Българската православна църква (БПЦ) от Не_о_фит насам е Борисов-Пеевски-Цацаров. На Неговото име . . . повече заплата, на по-ниските (служебно) пóпове – по-малко. Щото ги приравняват – по заплати – поповете към учителите. Обратното по-нататък.

Този път учителите не се отърваха. Как ще си вардят авторитета (съсловния), не е ясно. На другите трябва да се вдига. Авторитетът (самолетът е отделно). Приравнително по закон. Дали сега и те (учителите) ще трябва. Като някои пóпове. Да отварят кръчми и барове, да харизват имоти,  да въртят обръчи от фирми, да лапкат еврокинти, да са против приемането на Конвенции, а да са “за” прилагането им. Да му мислят учителите! На каквото са ги научили, такова. Приравнително.

Нямало да контролират пóповете. Само ще им плащат. От Тяхната държава с нашите пари. И за “националната сигурност” ще им плащат. За опазване. Кое, по-точно, на Неговото име . . .  и на пóповете им е национална сигурност? Кое, за по-лесно, в последните пет години. А пóповете искат. И пари и повече автономия искат. И цените на кръщенетата, венчавките и опелата увеличават. Най-най-меко казано: Грозно, особенно за кръщенетата (но и за другите тайнства). Обаче масова кръщенка може без пари, стига този, който е… и неговото име… да е рекламно лице на опосумските телевизионери. После от тия дето индивидуално се кръщават ще избиват. Гинес.

Народа вижда, че на пóповете канона им куца. Здраво. И от към морала е зле. Много. Че и не спират, продължават да се рецидивирват. По-бързо, по-доходно, по-дългосрочно.

Господа & другари, патриоти, консерватори, либерали и либерасти – стари и нови, среднисти, центристи и всякакви др. исти и асти, моля, плащайте заплати на пóповете от вашите си дънъци и пари. Ние от нашите не щем и не даваме! До парите, данъците на народа ли се опря?! Всичко ли е извлечено и окрадено вече, че е такъв зор??? А за болните и социално слабите защо няма, за майките на деца с увреждания също, нима те не са национална сигурност?!

По въпроса за заплатите от държавата на пóповете искаме пълна икономия и автономия, референдум или поне, в краен случай, Всеправославен събор. Това за плащането, а за приравняването и авторитета – учителите да се оправят.

Нещо за националната сигурност.

През мюсюлманите и през православните християни, външни сили упражнявали влияние, каза Премиерът на Европедсетателството. Важно нещо! Ето например след това, докато някои се  чудят как да плащат заплати на вътрешните подвлиятелни от външното, съвсем близо до г.з. им, Македонска църква, освен Охридска ариепископия стана и Първа Юстинияна и вече си има майка, татко, керка и рода. Превзе историята, така да се каже. А тия, тука, вътрешните, закъсалите за заплати, мълкачат. Важно нещо е националната сигурност, има я даже и в историята. Пази се от верни хора (не по ведомост), само трябва да се уточни кой на кого е верен. Че може ли така: вътре (в държавата) плащат заплати, а вънка, външните получават верност. Обаче, външните и сега си имат верност. Важното е верността. Не паница леща.

Днес е важен ден. Именно на този важен ден, македонците гласуват промени в конституцията си за промяна името на държавата си. Пак днес и пак в съседство (сравнително) в Минск заседава Светия Синод на РПЦ-МП. По въпроса за единството. Православното.

Днес е важен ден. Неофит Патриарх на 73 години.  Именно днес, трябва да се отбележи, че Неофит Патриарх изключително упорито и твърдо отстоява, защитава, направлява и светителства делата на подопечните си за „спазване“ на църковните канони, правила и устав. Все по тяхному, на подопечните Неофиту, според потребностите и възможностите им. Празнуват и те подопечните. И бързат, че нещо взе премного да понамирисва (на кауш), някои от тях много са се разпасали.

Според някои от празнуващите и не толкова софийски свещеници, сред разпасалите се бил и секретарят – главен (на Софийска митрополия) Ачо Младеновия. Голям Началник. Парички. Покрай паричките взело да понамирисва и на нещо друго. Нещо по към споменатата вече по-горе Истанбулска конвенция. Щом явно запознатия с делата на „доверените“ “църковни” люде, Ангелов-Портос възмутен съобщава: „…….. На бандата бесни обесници, описана до тука, им трябва и още нещо много важно, трябват им църковни служители и владици на ръководни места по митрополии и патриаршия. Те си имат такива.

Един такъв е секретарят на Софийска митрополия Ангел Младенов. Без да се притеснявам, че ще бъда от него съден, защото тези неща получиха достатъчна публичност, включително документална, това е човек, злоупотребил за лични цели и нужди със стотици хиляди левове в Русенска митрополия за времето на „светителстването“ като Русенски митрополит на сегашния Български Патриарх Неофит. Резултатът от одита на новия Русенски митрополит и дисциплинарното му уволнение от него на Ачо Младенов е… преместването му на същата длъжност в Софийска митрополия.

Освен секретарят Ачо Младенов, имаме си и една столична Владика, чието име няма да назова, защото това вече е подсъдно. Тая Владика, говорят за нея зли езици, станала Владика, когато намерила една кутия с пари в килията му, събирани от покоен вече български архимандрит от Ставропигиален манастир, докато него го погребват. Него погребвали в дъждовен ден в гроб пълен с вода, която не се постарали да изгребат, натискайки ковчега му с лопатите, за да потъне. През това време бъдещата Владика пипнала в килията му кутия с пари, които той приживе събирал, за да построи параклис в съседно на Ставропигиалния манастир село, с които станала от архимандрит Владика, плащайки комуто трябва.

И така, да обобщим – ако преди 1989 година на Властта й бяха нужни умствено недъгави и идеологически верни клирици, сега й трябват морално гнили и нравствено инвалидизирани. Та каква, казвате, е точно разликата между червен и оранжев Октопод?!

Публикация: Клирици, хубавици, мутри и обесници/01 октомври 2018 / http://le-mousquetaire.blogspot.com/2018/10/blog-post_1.html

Отново и отново – ни устав, ни закон, ни морал, ни чест. Далавери! Парички, парички! И такива дето мразят хетеросексуалните, паричковци и „схимонаси“. Като се тръгне от центъра на София, та нататък. Ни канон, ни закон. Фалшиви свещеници, фалшиви манастири, фалш. Ни срам, ни очи. Содом и Гомор! Нововремие! Времето, в което Бойко на това днес му вика: “достоен архипастир”. Така написал на Неофит честитка за ЧРД. Ужас!!! Така ли ще продължава?

Патриарх Неофит, замисли се поне днес! Така ли ще оставиш името си в историята? Да се помни и заобикаля от далече.

ОТКРИТИЕТО НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО

ОТКРИТИ СА ЧАСТИ ОТ ДРЕВЕН ГИГИНСКИ КАНОН И ПЕСНОПЕНИЯ АСЕВИ (сигур на Асята), ВСИЧКИТЕ ПРЕПОТВЪРЖДАВАЩИ АКСИОМАТА Н .. (не се чете) .. Ф … ИТ:

НЕ СТАВА САМО С ПАРИ ТРЕБЕ И АКЪЛ!

ЧЕСТИТО!

ЧЕСТИТ НЕОФИТ! ХАЛАЛ ДА Е!

15.10.2018 г.

Миряни и клир, хора, търсете, казвайте, отстоявайте и живейте истината!

Тя ще ви направи свободни.

И защитавайте Вярата и правата си!

Симеон Балкански

ПАТРИАРХ НЕОФИТ

http://afera.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.