Цацаров: "Суджук-гейт" е порочна форма на управление. Има я и на други места

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/cacarov-sudzhuk-geyt-e-porochna-forma-na-upravlenie-ima-ya-i-na-drugi-mesta/24670 SvobodnoSlovo.eu
Цацаров: "Суджук-гейт" е порочна форма на управление. Има я и на други места

До края на октомври, средата на ноември разследването на „Суджук гейт“ трябва да приключи. Това заяви пред журналисти в Каварна главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.

Главният прокурор отбеляза, че на този етап почти са завършили разпитите на всички свидетели, паричната гаранция е намалена на 20 000 лв. от Софийския градски съд и разследването се ориентира към приключване. Според него на практика може да се окаже, че това ще бъде първото дело, внесено в Специализирания съд по новите поправки на Наказателно-процесуалния кодекс.

„Суджук-гейт“ и цялото обществено и медийно внимание е обяснимо. То беше привлечено от този елемент от обвинението, който бе, как бяха – 4 тона суджук и 60 кг пастърма, и мисля, че филе. Но това е само на повърхността. "Суджук-гейт" е просто една схема. Ако вие произвеждате колбаси - от вас ще поискат колбаси. Ако правите мебели - ще поискат да обзаведете нещо. Това е една порочна форма на управление по места, която трябва да бъде ликвидирана“, коментира главният прокурор и заяви, че всичко това не е тъжно, а „много лошо“.

Сотир Цацаров каза още, че с единадесет души се е увеличил броят на свидетелите, които са се явили доброволно. По повод тиражираните в медии изявления за упражняване на административен натиск върху свидетели по това разследване Сотир Цацаров заяви, че горещо съветва ръководителите на въпросните местни администрации в Добрич да следват закона.

Очевидно прагът на търпимост на много от пострадалите е преминал, защото те свидетелстваха, както пред прокурор, така и пред съдия, абсолютно точно и без никакви колебания“, каза Сотир Цацаров. Той поясни, че сега свидетелите по това разследване са над 20.

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.