Ченге в детската градина

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/chenge-v-detskata-gradina/23604 SvobodnoSlovo.eu
Ченге в детската градина

Тежката артилерия пусна столичният кмет Йорданка Фандъкова, за да симулира отговорна дейност и ангажираност с проблемите на образованието. Не кой да е, а криминалист, разследващ убийства, ще влезе в детска градина, за да души за нарушения. Жалко само, че Ботьо Ботев е добре известен на широката публика и няма как тайно да се внедри в забавачката, подобно на Арнолд Шварценегер, който преди години се превъплъти във възпитател в детска градина, за да дири лошите. Само липсата на анонимност пречи на популярния криминалист да грабне тоалетната хартия и да бърше носове, да загащва голи кръстове и да пее за Рачо капитана на подопечните си в 164 ДГ в "Горна баня". Не, той просто ще трябва да разплете дали високопоставени чиновници в районната администрация и в дирекции на Столичната община са оказвали натиск на ръководството за нерегламентиран прием на деца. Демек общината ще проверява сама себе си. Видният бивш полицай ще трябва да доказва, че негови колеги от ул. "Московска" 33 са си играли на "вкарай моето дете"!?

Това обаче далеч не е единственото недоразумение в казуса, който се точи от лятото. Истинската нелепост е в знаците на общината, че се опитва да поведе война с практика, която самата тя е допуснала, утвърдила и негласно одобрила. Именно ръководството й позволи преди години да се събират средства на ръка, да се провеждат допълнителни дейности, без да има общинска наредба за тях, да се приемат деца със съмнителни заболявания извън утвърдения прием. Именно ГЕРБ допуснаха да няма места в градините за хиляди деца, което доведе до корупционни практики, връзкарство и "разболяване" на малчугани. Нередно, неморално, престъпно е сега същите хора да погнат директорка за дейност, която е обществена тайна, върши се от 99% от колегите й и от години се толерира от Столичната община. Нека сега нейните представители не се правят на ощипани и изненадани, че в яслени и градински групи има записани по 40 деца, вместо регламентираните 22-26. Да не подскачат с фалшива почуда, че се приемат деца с неистински медицински бележки, след като самите те са позволили тази възможност. Да бяха построили няколко детски градини в кратки срокове и нямаше да има сега обвинения за натиск, смс-и и заплахи за съдебни дела. Къде по-лесно е да зейнеш с агресивна паст срещу престъпничката, вкарала допълнително цели 24(!?) дечурлига в групите и след това да й пратиш по петите някой Шварценегер.

Деси Велева

Резултат с изображение за Ботьо Ботев фандъкова

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.