Цвета Кирилова: Пловдивската трагедия - знак за бездействието на институциите

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/cveta-kirilova-plovdivskata-tragediya-znak-za-bezdeystvieto-na-instituciite/23167 SvobodnoSlovo.eu
Цвета Кирилова: Пловдивската трагедия - знак за бездействието на институциите

Липсата на правосъдие предизвиква хората да бъдат все по-бдителни и все по-враждебни. Това може да се превърне в масова тенденция, защото реално няма правосъдие и няма кой да наложи законите. Това каза Цвета Кирилова от ”Сдружение Азбукари” и подчерта, че в България няма добро прилагане на законите.

Ние нямаме никакви работещи системи, допълни тя  Bulgaria ON AIR, коментирайки убийството  в Пловдив.

"Тези неща се решават в съда. Евентуално след присъда може да се търсят гледни точки и да се правят протести. Дано да не се окаже, че добрият е лошият. Защо докторът не отиде веднага в полицията и не призна какво е направил? Няма го момента на самопризнанието. Не може сами да раздаваме правосъдие", отбеляза режисьорът Съни Сънински.

Трагедията коментира и треньорът на баскетболния отбор "Левски" Тити Папазов. Според него преди да бъдат изяснени всички подробности по случая, цялата държава ще бъде на страната на д-р Димитров.

"Хората вече разчитат сами да раздават правосъдие. Няма човек, който посред нощ в състояние на стрес и при наличието на децата си да реагира спокойно. Едно е сигурно – имаме две човешки трагедии – на убития и на доктора. Мощната реакция на хората може да помогне да се промени мярката на медика. Това, че законите не се изпълняват и престъпниците живеят ненаказани е големият проблем", изтъкна Папазов.

.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.