Д-р Иван Маджаров: Явно има голямо търсене на фалшиви сертификати

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/d-r-ivan-madzharov-yavno-ima-golyamo-tarsene-na-falshivi-sertifikati/5274 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Иван Маджаров: Явно има голямо търсене на фалшиви сертификати

„Предизвикателствата пред лекарите и специалистите по здравни грижи са големи, защото явно има голямо търсене в момента на фалшиви сертификати." Това коментира председателят на управителния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) - д-р Иван Маджаров в ефира на "БТВ".

Припомняме, че вчера се проведе акция на полицията срещу издаване на фалшиви COVID сертификати за ваксинация, като е имало проверки и разпити в 5 области на страната.

„Ако някой представи някъде фалшив документ за самоличност, знае предварително, че ще бъде наказан. Това не се знае обаче за притежателя на фалшив сертификат“, каза д-р Маджаров.

Според ниго винаги ще има хора, които ще правят фалшиви сертификати.

„Вероятно има два вида фалшиви сертификати – някои изобщо не са в системата, ако ги провериш с кода излизат тотално фалшиви, но има и такива, които при проверка излизат в системата, но човекът няма анитела и е ясно, че не са му направили ваксина. Ако са много близки до оригинала, съм чувал че струват 500 лева.“, коментира председателят на БЛС.

Той е на мнение, че високата смъртност от коронавирус у нас се дължи ниския процент на ваксинация, за разлика от другите държави.

„В българското здравеопазване работят хора, които са уморени и са възрастни. Нямаме кадрови капацитет, който да полага такива грижи, каквито се полагат в западните болници. 88% от общопрактикуващите лекари в България са над 50 години, 35% от тях са в пенсионна възраст и само 12% са между 25 и 50 години“, заяви д-р Маджаров.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.