Д-р Мирослав Спасов: На българина му е дадена Демокрацията и не знае какво да прави с тази Демокрация!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/d-r-miroslav-spasov-na-balgarina-mu-e-dadena-demokraciyata-i-ne-znae-kakvo-da-pravi-s-tazi-demokraciya/145319 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Мирослав Спасов: На българина му е дадена Демокрацията и не знае какво да прави с тази Демокрация!

Д-р Мирослав Спасов е роден във Видин на 14.11.1974. Завършил Медицина в Плевен. От 2012 жител на гр.София. Семеен с две дъщери. ОПЛ, общественик.

- Здравейте доктор Спасов, пак сме пред избори, вие също сте кандидат - омръзна ли ви и на вас от избори? За хората е видимо...

- Здравейте, г-н  Блъсков, благодаря Ви за зададения въпрос. Да, на прага сме на поредните парламентарни избори и аз съм кандидат за народен представител за втори път. Не, не ми е омръзнало да давам своя глас и няма да ми омръзне, защото 
това е формата да изразя своя вот. В този ред на мисли бих искал да призова всички правоимащи българи да упражнят своя  вот (който между другото е задължителен съгласно Изборния закон), за да имат след това очи и право да критикуват народните представители, за да могат да изискват и да контролират дейността на избраните народни представители. 

В противен случай – нямат право да говорят! Вижте, за да стигнем до тази ситуация с избори на всеки 6 месеца, 7-ми пореден път (пак българинът иска да е първи по нещо) сме виновни всички ние, българските граждани. Удобно е да се крием зад опорки, фалшива информация, пропаганда, купен и корпоративен вот и т.н.,само и само да оправдаем нежеланието си да упражним своя глас.  И основната причина за мен е, че на българина му е дадена Демокрацията и не знае какво да прави с тази Демокрация! А аз, като действащ ОПЛ, който през всичките тези години се явявам на избори (визирам смяната на личния лекар), ежедневно съм сред представителна извадка на българските граждани (пациентска листа), установявам  (диагностицирам) и решавам (лекувам) проблеми. Мога да Ви посоча поне 18 варианта за справяме с тази ситуация и поне 122 решения как да излезем от кризата.

- Ще има ли пак избори? А какво трябва да се направи, за да се спре с това?

- Дали ще има нови избори следващата година, ако политиците не загърбят своите различия и не престанат да чертаят червени линии, зависи само и единствено от Нас! За толкоз години Демокрация трябва да се разбере ясно, че само масовото (и задължително) гласуване ще даде представителност на Народното събрание и ще минимизира купения и корпоративен вот. Пак в условията на Демокрация е дадено право на българския гражданин чрез Преференциален вот допълнително да 
изрази своето предпочитание. Така може да престанем да се оправдаваме, че избираме едни и същи политически лица и да вкараме нови, знаещи и можещи хора в Парламента.

- Кой има повече вина според вас за изборната активност - хората, че отказват да гласуват или политиците са ги отказали от гласуване?

- Вина за ниската изборна активност имат и политиците, но аз считам, че основната отговорност пада върху избирателя! Вижте, всички твърдим, че искаме ред, сигурност и стабилност, но в действителност тези твърдения следва да важат за съседа, но не и за мен. Народът е казал: ”Я не сакам да съм добре, а сакам Вуте да е зле”. Този начин на мислене трябва да 
променим. Както и да престанем да гледаме с „широко” отворени очи как е в чужбина (някои българи познават по-добре Гърция, а не знаят какви чудни места има в България), а собствената си страна да я подминаваме.

България е прекрасна страна с уникални природни, археологически, исторически и културни особености, с трудолюбиво население, утвърдени семейни ценности, но не бива да позволяваме и да се примиряваме с едни 1-20% вечно крещящи, мрънкащи и негативно настроени личности, да ни определят Съдбата.

- Вие сте кандидат от Драгалевци - кажете две думи за положението там?

- Аз съм кандидат за народен представител от 23 МИР в София. Практиката ми е в кв. Драгалевци и смея да твърдя, че познавайки ситуацията и проблемите в квартала, мога да ги екстраполирам и към целия 23 МИР и да предложа адекватни решения. Какво се случва в кв. Драгалевци и какво вълнува хората там (4000 граждани са ми гласували доверие да съм им личен лекар, а това е една доста представителна извадка). 

Проблемите в квартала:

1, Изграждащата се канализация - некачествено изпълнение от избраната фирма, силна замърсеност на въздуха, чести аварии на водоподаване и ел. захранване, задръствания, нередовен градски транспорт, повреди на лични МПС-та. Решението е контрол над изпълнителя на проекта, санкции при неспазване на заложените договорености и срокове и/или замяна на изпълнителя с друг.

2. Липса на места за децата в детската градина и училище. Решението – изграждане на още едно училище и една държавна детска градина. Има избран терен, но в момента проекта не се придвижва от СО. Аналогична е и ситуацията в Княжево, Бояна, Симеоново, Манастирски ливади.

3. Ще работя за справедлива оценка на таксата за битови отпадъци, а не както е в момента действащата нормативна уредба. Тази такса е необосновано висока за жителите на квартала. Ще работя в посока за подобряване чистотата на въздуха и редовното извозване на битовите отпадъци, включително и чрез разделно събиране 

4. Ще работя и за изграждане на поне още един излаз от кв. Драгалевци към Околовръстен път, за да се разтовари пътният трафик и косвено замърсяването на въздуха от изгорелите автомобилни газове. Обезпечаване на постоянен и редовен маршрут на автобусния превоз.  

Регулация на паркирането на лични МПС по обществените улици; 

5. Кв. Драгалевци, Княжево, Бояна, Симеоново са в подножието на Витоша – „белите дробове” на София. Ще работя за забрана достъпа на автомобили в този природен парк, както и за възстановяване на Княжевския, Драгалевския и Симеоновския лифт. 

- Нека ви питам и за здравната система - много експерти имат много мнения какъв е проблемът и кой е виновен. Обаче чисто практично, откъде трябва да се започне, за да се оправи кашата?

- Питате ме за проблеми в Здравната система. Много са и причината з това е във всички ползватели на Системата. В случай, че бъда избран задължително ще работя в посоката всеки български гражданин да си плаща ежемесечно изискуемата здравна вноска. Ще работя за адекватно заплащане на всички здравни работници в Системата и за адекватно финансиране на здравните услуги; ще работя за адекватно медицинско обучение във ВУЗ-те и активно задържане на медицинските кадри в 
България ще работя за повишаване на образованието на българските граждани относно тясното здраве - лично и обществено и още много идеи, породили се през годините сред моите колеги и българските граждани. Здравето е въпрос на лична, но и на обществена отговорност. И най-вече ще работя за преустановяване на порочната практика на досегашните 
Парламенти да замитат проблемите под масата и наново да се поставят в следващия. Една стратегия, която ще се следвам, независимо кой владее политическата ситуация.

- Какви закони ще предложите вие, ако ви изберат за народен представител?

- Всеки един закон подлежи на редактиране така, че да е адекватен за настоящата ситуация и да е в услуга и удобство на българските граждани. Необходимо е развитие за Закона за здравето, в Закона за общественото осигуряване, закони в съдебната власт и борбата с корупцията, създаване на Закон за браншовите организации и много други. Но затова е  необходимо усилие да положат както политиците, така и всеки един български гражданин. Непознаването на Законите и неспазването им не оправдава никого. Просто е: „Когато в кацата с мед има ред, мед ще има за всички”. Затова още веднъж благодаря за поставените  въпроси, ще призова всеки правоимащ българин да упражни своя глас, за да успеем да изградим 
сигурна и стабилна България за която мечтаем и която да оставим на поколенията.

Автор: Виктор Блъсков

trud.bg

3 Коментара

viking

2 hours before

Не знаех за съществуването на думата минимизира???

Коментирай

огнеборец3

1 hour before

Докторе Мирославе, на българина беше дадена не демокрация, а КАПИТАЛИЗЪМ! И то в най-черната му феодална форма. А управляващите лъжци и манипулатори, за по-лесно преглъщане и приемане, започнаха да го наричат "демокрация". Явно и този кандидат-депутат е от същото това лъжовно и крадливо котило.

Коментирай

Гост

1 hour before

Виктор Блъсков по леко с предизборните кинти. Щото те са лесни кинти, но не са дългосрочни и не се знае как това ще се отрази в бъдеще. Прочетох го по диагонал, но нещо не разбрах що за птица е въпросния доктор и къде му е гнездото.. Което общо взето няма значение щото те са си общо взето една и съща пасмина.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.