Диджей Станчо: Патриот съм, но моят патриотизъм е различен от този на Валери Симеонов

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/didzhey-stancho-patriot-sam-no-moyat-patriotizam-e-razlichen-ot-tozi-na-valeri-simeonov/24661 SvobodnoSlovo.eu
Диджей Станчо: Патриот съм, но моят патриотизъм е различен от този на Валери Симеонов

Нивото на шума в дискотеката в Слънчев бряг, където вчера бе арестуван диджей Станчо, се определя от самото заведение. Това обясни легендата на столичните дискотеки пред Нова телевизия, недоумявайки защо е бил задържан.

Диджеят заяви, че правата му категорично са нарушени. Но добави веднага - не може да си представи как съди държавата, в която е израснал.

"Аз съм на 46 години, имам си мой патриотизъм, който явно е различен от този на г-н Валери Симеонов", каза диджеят.

"Дойдох нормално да си свърша работата, около 1 без 15 часа нахлуха полицаите. В началото не разбрах какво се случва, но после разбрах защо са толкова агресивни - с тях беше техният шеф и зам. премиер Валери Симеонов.

Заведението беше пълно с чужденци, учудих се, когато четирима полицаи се качиха на пулта при мен. Те викаха: "Изключвай всичко - на момента, на секундата. Попитаха и на кой е лаптопа", разказа Станчо.

Полицаите не се трогнали, когато им заявил, че конфискуват неговия личен компютър. Той им поискал документи.

"Тогава ще ти пишем акт за възпрепятстване на акцията", троснали се униформените. И допълнили, че ще трябва и да го задържат.

"Цял живот се опитвам в тази държава да заживеем по евростандарти! Знам, че като не ти представят документи, не може да ти отнемат лична вещ", заяви Станчо, "Провалиха ми всички участия без да ми обяснят защо", допълни той.

.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.