ДОБРЕ, ЧЕ ПОГНАХА ГЕШЕВ, ТА ПРОКУРАТУРАТА ВЗЕ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dobre-che-pognaha-geshev-ta-prokuraturata-vze-da-si-varshi-rabotata/111309 SvobodnoSlovo.eu
ДОБРЕ, ЧЕ ПОГНАХА ГЕШЕВ, ТА ПРОКУРАТУРАТА ВЗЕ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА

Софийската районна прокуратура предложила на Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за повдигане на обвинения срещу бившия министър-председател и настоящ депутат в 49-ото Народно събрание Кирил Петков.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство, подадена на основание чл.110 от Конституцията на Република България с неверни данни.

От доказателствата, събрани в хода на разследването, може да се стигне до извода, че в подадената от К.П. пред президента на Република България декларация, е затаена истина – наличие на двойно гражданство, и е потвърдена неистина, че лицето отговаря на условията за избиране на народни представители.

Lilia Bozhkova

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.