ЕДРИЯТ НИ БИЗНЕС ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗА, ЧЕ НЕ МУ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ. СЕГА ЩЕЛИ ДА ВКАРВАТ РАБОТНИЦИ ОТ ИНДИЯ, ПОНЕЖЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАЛИ ДА РАБОТЯТ И ЗА 6000 ЛЕВА!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/edriyat-ni-biznes-za-poreden-pat-dokaza-che-ne-mu-puka-za-balgariya-sega-shteli-da-vkarvat-rabotnici-ot-indiya-ponezhe-balgarite-ne-iskali-da-rabotyat-i-za-6000-leva/134825 SvobodnoSlovo.eu
ЕДРИЯТ НИ БИЗНЕС ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗА, ЧЕ НЕ МУ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ. СЕГА ЩЕЛИ ДА ВКАРВАТ РАБОТНИЦИ ОТ ИНДИЯ, ПОНЕЖЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАЛИ ДА РАБОТЯТ И ЗА 6000 ЛЕВА!


Това обясни на брифинг заместник председателят на Българската търговско промишлена палата Красимир Дачев. 
Организацията му вече подписала договор за внос на индийски работници. Те били много по-изгодни за бизнеса. “Индиецът идва, спи на общежитие към фабриката и е доволен. Освен това знае английски и е лесно да се разбереш с него”, разказва още Дачев. В България нямало заплата под 2000 лв. а имало заплати и по 4000 и 6000. Дори за такива пари българинът не искал да работи. Предпочитал да стои до майка си и баща си до преклонна възраст, продължава откровенията си олигарха. 

Дотам сме се докарали. Както моя скромност многократно е писал - бизнесът е виновен за значителна част от проблемите ни. Той не се интересува нито от България, нито от българите. Интересува се само от печалбата. Дълбоко е възприел мантрите на неолиберализма “ИНДИВИДУАЛИЗЪМ, РАЦИОНАЛИЗЪМ, МАТЕРИАЛИЗЪМ”. Духовната компонента, традиционните ценности, моралът, любовта към род и родина, човечността, емпатията и колективизма - всичко това е мъртво отдавна сред нашия бизнес. Още по-лошо - по подобие на западните си гурута и нашите меринджеи взеха да гледат на народа си като на стадо говеда, мишки, боклуци или нещастници. 

Абсолютно по същия начин на народа гледат и политиците, но те от бизнеса произлизат и без него не могат. 
То и какво може да се очаква от нарочно създаден елит, чиито корени са в средите на милиционери, криминални престъпници, бармани и к@рви. 
Държавата отдавна не съществува като субект. Тя е само корумпиран брокер на частни интереси. Няма и как да бъде другояче, след като българите отдавна сме загубили националната си душа. Нямаме общи каузи, нямаме общи цели и идеи. Всеки е сам за себе си. А със загубата на всякакви духовни ценности у народа няма как да има държава. 

Та, така с България. Генералният извод е: на всяко КПП при влизане в тази нещастна територия трябва да има банери с думите на Данте “Надежда всяка тука оставете…”! 
Послеслов - Извинявам се на всички за поредните мрачни редове и особено на тези, които имат някакви надежди, свързани с партии и лидери на поредните избори.  Мили и скъпи хора, пак ще ви излъжат. Системата на господството е дотолкова добре разработена, че никой няма шанс нищо да промени с избори. Ако вече е в НС някоя партия - да знаете, че е купена и е част от статуквото, а ако се кани да влезе или ще я купят или няма да я пуснат. Така са нещата, независимо дали ви харесва или не. У нас с избори нищо не може да се промени. Само с намеса отвън или с масов бунт, предшестван от обединение на всички нормални. Така, че - засега Надежда всяка оставете! 

Иван Спирдонов

9 Коментара

Майна

3 months before

Искаш да кажеш - да не гласуват.Да оставят тези, които купуват гласове, които ще се въртят и ,,сглобят,, пак за да имат мнозинство пак като ,,сглобка, ( нищо ,че сега се ,,стрелят,, словесно. Това ПРЕПОРЪЧВАШ ти. Това Бъдеще искаш за България. Искаш да не вземе по-голям процент Възраждане , защото тогава няма как да се сглобят. Знаеш ли, че ,,РИА новости ,, публикува ЕДИНСТВЕНОТО ИЗКАЗВАНЕ на кандидат от Възраждане за ЕП - със стотици положителни лайкове. ( всички бяха такива!) Или руските не знаят, не следят? Искаш война? Искаш в ЕП да ни представя ,,сглобката, Тя и Урсула заклейми Възраждане. Явно ти харесва и Урсула.

Коментирай

ispirdonov

3 months before

До майната - Искам да кажа, че нямате никаква представа за какво става дума. Съвсем никаква представа. Мнението ви е създадено от медиите, а не от собствената ви мисъл. И това също е очевидно. И последно - няма никакъв смисъл да обяснявам. Не защото се смятам за много знаещ, не, а защото не съм нито бТВ, нито Нова...

Коментирай

Иван Пеев

3 months before

Това, че българските чорбаджии не могат да правят бизнес е факт! Това, че чорбаджиите не могат да намерят пазари на стоките си, че не могат да увеличат производството, като резултата, че не могат да дадат подходящи заплати на българите, а гледат единствено за собствения джоб, се вижда от съседнага галактика. България няма нужда от чужденци! България има нужда от бизнесмени, отговорни към страната ни!

Коментирай

Българския капитализъм

3 months before

е една дрисня,като никоя друга,защото едно време откраднаха парите на хората от банките за да се създаде уж частен капитал,после монополизираха кой-каквото може,стихнаха си ръцете под масата да не си бият удари със заплатите,купиха политиците за да имат чадър и сега....чели да вкарват индуси!Кой селяндур-бизнесмен знае английски,че да общува с тия?Второ,тия индуси ще са супер пропаднали,можещите отиват другаде,един пример,във фирма"Градус" има индуси,скубят пилета и т.н. за 700лв.Кой нормален българин ще се хване на този ташак? И т.н. и т.н. И трето:Нали има патриотични партии и организации,защо никоя от тях не роптае срещу това?Това видимо показва,че Иван Спиридонов е прав за изборите. РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА ОБСЛУЖВАТ ИНТЕРЕСИТЕ КАКТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ,ТАКА И НА БИЗНЕСА!ХАЙДЕ СЕГА,ПОЗНАЙТЕ НА КОГО ЩЕ ПОДГЪЗИВАТ, НЕЗАВИСИМО КАКВИ ПАРТИИ СА! ВСИЧКИ ЗАСЛУЖАВАТ ПРЪТ ЗАД ВРАТА!

Коментирай

Реалист

3 months before

Иван Пеев преди 21 минути Напълно подкрепям господина с допълнението, че преди т.нар демокрация имаше сто пъти по-добри и предприемчиви бизнесмени, които намираха начин да работят със света, без да са комунисти с връзки. Вярно, не бяха милионери и собственици на по 20 къщи, но живееха прилично, а хората около тях също.

Коментирай

Стоянов

3 months before

Нищо няма да се промени с гласуване!И никога и никъде не се е променяло!Гласуването е продукт и отражение на промените,а не промените-продукт на гласуването!

Коментирай

Дачев е

3 months before

откровен простак,да каже колко плаща в "Свилоза",няма и 1000лв,боклука му с боклук.

Коментирай

Глас народен

3 months before

Държавата България умря преди 35 години и ние строим Капитализъм, а за Капиталиста най-важна е ПЕЧАЛБАТА !!! Вие как мислите, че се става Милионер и след това Милиардер ???

Коментирай

Милчо

3 months before

Никакви индийци няма да дойдат.Те и пакистанците заминават за Англия,от години.България е толкова калпава държава,че даже българите не искат да стоят тук...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.