Емил Димитров – Ревизоро: Трябва да има акции на големите митници по Черноморието

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/emil-dimitrov-revizoro-tryabva-da-ima-akcii-na-golemite-mitnici-po-chernomorieto/25134 SvobodnoSlovo.eu
Емил Димитров – Ревизоро: Трябва да има акции на големите митници по Черноморието

Хората остават с впечатлението, че нарочно се създават затруднения на митниците и ония, които си плащат, ги прескачат – така коментира ситуацията след операцията на ГКПП „Кулата” Емил Димитров – Ревизоро по БТВ.

По думите му фирми имат „абонамент”, за да не се бавят техните камиони. Това е особено важно, когато се превозва бързо разваляща се стока, например.

По думите на Димитров акциите срещу корупция по митниците, свързана с дребни подкупи, са важни, но по-важни биха били акции на големите митници – по Черноморието, например, където са корабите, танкерите. Вредата от горивата само е 1 млрд. долара на година, заяви Димитров.

По думите му обаче е било странно, че при акцията на Кулата е затворена цялата митница. „Вземаш две смени от други пунктове и ги водиш да работят. Има цял учебен център, има цял випуск”, даде пример той.

„Излагаме се пред всички, подкупите не се вземат само от българи”, каза още той.

Димитров обаче призна, че при подобни проверки страдат само редови митничари, които често си мълчат, с тайното желание, като минат всички процедури, отново да се върнат на работа.

http://trud.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.