Гледам снимките на двамата близнаци от Цалапица. 19-годишни, почти деца....Но заровили трупа на своя приятел без да им мигне окото

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/gledam-snimkite-na-dvamata-bliznaci-ot-calapica-19-godishni-pochti-decano-zarovili-trupa-na-svoya-priyatel-bez-da-im-migne-okoto/114220 SvobodnoSlovo.eu
Гледам снимките на двамата близнаци от Цалапица. 19-годишни, почти деца....Но заровили трупа на своя приятел без да им мигне окото

Гледам снимките на двамата близнаци от Цалапица. 19-годишни, почти деца. Разбирате ли, почти деца... Но заровили трупа на своя приятел без да им мигне окото.

Това е много тежка диагноза за всички нас.

Не бих казала дори, че сме на някакво дъно, а че сме вече смъртно болни. Нашето общество за 34 години отгледа деца, които нямат нищо - нямат мяра за добро и зло, нямат ценности, нямат обич, съпричастност, нямат знания и способност за разсъждение. Първосигнални, почти диваци, втренчени в кинтите, груби, прости. За щастие, не всички, но плашещо много.

Деца, пред които няма път, няма бъдеще, има единствено надпревара за пари. Ужасно самотни деца...

И тук е мястото да кажа, че депутатите ни са ненадминати глупци. Или пък хитреци, които ни подхвърлят къшей с промени в Наказателния кодекс, но не ни казват, че с тези промени може донякъде да се въздаде справедливост, НО НЕ И ДА СЕ ИЗЛЕКУВА ПРИЧИНИТЕЛЯТ НА БОЛЕСТТА.

Да лекуваш последствията, а за причинителя на болестта да мълчиш, е може би слабоумие, безхаберие, имитация, цинизъм - наречете го, както искате.

Светът, който построихме след 1989-а, ощетява децата всеки ден. Поколения деца. Виновни? Всички ние.

И вината върху невинните не закъснява - спуска се като здрач - безболезнено, неусетно, докато невинните не изгубят сетивата си за доброто и светлинките им не угаснат в немилостивите сенки на садизма и бездушието...

Митко от Цалапица е поредната жертва. Близнаците - също.

Още колко деца ще загинат или ще станат престъпници, докато онези лекуват последствията, а не болестта?

Лидия Делирадева

5 Коментара

Иванов

преди 8 месеца

А не съм съгласен с Авторката. Вече 30 години живеем в демокрация, гълтаме евроатлантически ценности, всичко у нас върви по мед и масло, цъфтим в розово блаженство. Една трета от населението , младите и активни българи се възползуваха от тази свобода и отидоха да полагат своите сили в други демокрации. Децата им разбира се няма да знаят нищо не само за България, няма и да говорят на български. Ние имаме само няколко спешни неща, да ни вкарат във Шенген, в Еврозоната и да се отдадем на джендърските радости, писал съм да ни вкарат, щото никой не ни е питал демократично какво е нашето мнение, досущ като риба за консумация.

Коментирай

Половраг

преди 8 месеца

Ами ,като ги гледам са роми.А ромите имат друга ценностна система .

Коментирай

Джо

преди 8 месеца

Демекрация бате.. Няма Училища, няма ТВУ-та, няма учители, родители, няма изпълнителна власт, няма държава. Но има Демакрация с КУМУнистически приоми и хватки на фурнаджийската лопата. От такива демократи-комунисти и опашатият би избягал, ако не беше ги онодил с време.

Коментирай

Димитър

преди 8 месеца

Мдаа.. 19 годишни "почти деца"... Но няма никакъв проблем такива "почти деца" да бъдат пращани на фронта, където да убиват други "почти деца".. Нещо да кажеш, Делирадева?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.