Гледам снимките на двамата близнаци от Цалапица. 19-годишни, почти деца....Но заровили трупа на своя приятел без да им мигне окото

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/gledam-snimkite-na-dvamata-bliznaci-ot-calapica-19-godishni-pochti-decano-zarovili-trupa-na-svoya-priyatel-bez-da-im-migne-okoto/114220 SvobodnoSlovo.eu
Гледам снимките на двамата близнаци от Цалапица. 19-годишни, почти деца....Но заровили трупа на своя приятел без да им мигне окото

Гледам снимките на двамата близнаци от Цалапица. 19-годишни, почти деца. Разбирате ли, почти деца... Но заровили трупа на своя приятел без да им мигне окото.

Това е много тежка диагноза за всички нас.

Не бих казала дори, че сме на някакво дъно, а че сме вече смъртно болни. Нашето общество за 34 години отгледа деца, които нямат нищо - нямат мяра за добро и зло, нямат ценности, нямат обич, съпричастност, нямат знания и способност за разсъждение. Първосигнални, почти диваци, втренчени в кинтите, груби, прости. За щастие, не всички, но плашещо много.

Деца, пред които няма път, няма бъдеще, има единствено надпревара за пари. Ужасно самотни деца...

И тук е мястото да кажа, че депутатите ни са ненадминати глупци. Или пък хитреци, които ни подхвърлят къшей с промени в Наказателния кодекс, но не ни казват, че с тези промени може донякъде да се въздаде справедливост, НО НЕ И ДА СЕ ИЗЛЕКУВА ПРИЧИНИТЕЛЯТ НА БОЛЕСТТА.

Да лекуваш последствията, а за причинителя на болестта да мълчиш, е може би слабоумие, безхаберие, имитация, цинизъм - наречете го, както искате.

Светът, който построихме след 1989-а, ощетява децата всеки ден. Поколения деца. Виновни? Всички ние.

И вината върху невинните не закъснява - спуска се като здрач - безболезнено, неусетно, докато невинните не изгубят сетивата си за доброто и светлинките им не угаснат в немилостивите сенки на садизма и бездушието...

Митко от Цалапица е поредната жертва. Близнаците - също.

Още колко деца ще загинат или ще станат престъпници, докато онези лекуват последствията, а не болестта?

Лидия Делирадева

5 Коментара

Иванов

11 months before

А не съм съгласен с Авторката. Вече 30 години живеем в демокрация, гълтаме евроатлантически ценности, всичко у нас върви по мед и масло, цъфтим в розово блаженство. Една трета от населението , младите и активни българи се възползуваха от тази свобода и отидоха да полагат своите сили в други демокрации. Децата им разбира се няма да знаят нищо не само за България, няма и да говорят на български. Ние имаме само няколко спешни неща, да ни вкарат във Шенген, в Еврозоната и да се отдадем на джендърските радости, писал съм да ни вкарат, щото никой не ни е питал демократично какво е нашето мнение, досущ като риба за консумация.

Коментирай

Половраг

11 months before

Ами ,като ги гледам са роми.А ромите имат друга ценностна система .

Коментирай

Джо

11 months before

Демекрация бате.. Няма Училища, няма ТВУ-та, няма учители, родители, няма изпълнителна власт, няма държава. Но има Демакрация с КУМУнистически приоми и хватки на фурнаджийската лопата. От такива демократи-комунисти и опашатият би избягал, ако не беше ги онодил с време.

Коментирай

Димитър

11 months before

Мдаа.. 19 годишни "почти деца"... Но няма никакъв проблем такива "почти деца" да бъдат пращани на фронта, където да убиват други "почти деца".. Нещо да кажеш, Делирадева?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.