ГОЛЕМИТЕ МЕДИИ СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ! НИТО РОДИНАТА, НИТО НАРОДЪТ ИМАТ НУЖДА ОТ ТЯХ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/golemite-medii-sa-vredni-za-balgariya-nito-rodinata-nito-narodat-imat-nuzhda-ot-tyah/128950 SvobodnoSlovo.eu
ГОЛЕМИТЕ МЕДИИ СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ! НИТО РОДИНАТА, НИТО НАРОДЪТ ИМАТ НУЖДА ОТ ТЯХ!

ГОЛЕМИТЕ МЕДИИ СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ! НИТО РОДИНАТА, НИТО НАРОДЪТ ИМАТ НУЖДА ОТ ТЯХ! 

Значителната част от родните медии са дотолкова продадени, продажни, проскубани, проядени, пропаднали, продънени и прости, че няма никаква нужда от тях. Дори обратното - по-добре е изобщо да ги няма. Нито те имат нужда от България и българите, защото там вече няма нито един журналист, който да е български патриот, нито България и българите имат нужда от тези медии, тъй като те не им дават нищо - нито информация, нито анализи, нито развлечения. 

Значителната част от българските медии не служат, за да информират обективно обществото за случващото се, а служат за налагане на всичките мимикрии на най-извратените форми на ненормалност, перверзия и сатанизъм. Те представят на обществото една изкривена визия за света, спусната им от господарите, тоест от CNN, BBC, Reuters или New -York times, след като дори и тази информация е преминала цензура от посолства и господарски разузнавателни служби. 

Затова българинът не е информиран обективно нито за настоящето по света и у нас, нито пък чува и вижда коментари и анализи, които да му покажат какво ще е бъдещето. 

Тъй като от известно време съм в Русия, постоянно се чувам и си пиша със сънародници, които ме питат как са нещата, търсят начини да са информирани, защото от българските медии нищо не могат да научат. И тук не иде реч само за Русия. Българите не знаят какво се случва в Китай, Индия или Латинска Америка, нямат обективна информация нито за войната в Украйна, нито за войната с йеменските хути, нито за касапницата в Газа. 

Друга задача на медиите, особено на телевизиите - да служат за развлечение, също е чужда на нашите. Те отдавна не ни развличат, а ни опростачват. В забавните им предавания няма нищо забавно. Те по-скоро напомнят някакво присъствие в компанията на подпили простаци. Ергени, черешки и всякакви други тъпотии целят още повече да опростачат обикновения човек у нас, за да спре той напълно да мисли за нещо друго, освен за собствения си дребен кеф. 

Нито една голяма българска медия, независимо дали частна или обществена, не служи пълноценно на България и българите. Служат на нашия и чуждия бизнес, на нашите и чужди служби, на посолства, НПО - та, ложи, клубове и алианси, но не и на България и българите.

 Изключения са няколкото малки и независими сайта, както и канали в YouTube и telegram, които се радват на голям интерес именно защото официалните медии за нищо не стават. 

Големите средства за масова информация отдавна не са четвърта власт, а са най-обикновена пачавра (мръсен парцал), с който други власти и властимащи забърсват умовете на милиони българи. 

Тук обръщам особено внимание на т.нар. обществени, тоест държавни медии. Те се издържат от нашите данъци, но това не пречи и те да работят за всичко друго, но не и за България и българите. Обществена тайна е, че и БНР и БНТ отдавна са под контрола на “Отворено общество”, "Америка за България" и други подобни антибългарски структури. 

Какво можем да направим, за да променим това много стабилно статукво? 

Както и по отношение на политиката, икономиката и всички останали обществени сфери, промяна у нас по мирен път, чрез избори, вече е невъзможна. Единственият начин е поне 100 000 нормални българи да стоят до откат в центъра на София, за да сринат това статукво и заедно с властта да променят и медиите. 

Оттам трябва да бъдат изхвърлени всички продажници, независимо дали медиите са частни или държавни и или да бъдат затворени и забранени или да бъдат принудени да “влязат в пътя”! 

А докато проумеем, че това е единствен полезен ход, би било добре поне да спрем всякаква телевизия. Абсолютно всякаква. Аз не гледам от 20 години. От личен опит твърдя, че ефектът е много положителен! 

Иван Спирдонов

4 Коментара

Не мога да разбера другата страна,

преди 1 месец

т.е. хората,които ги гледат.То е ясно,че фитките-мисирки правят някой лев и "слава",но отсрещната страна какво получава и колко и е умствения багаж? Прав сте,г-н Спиридонов,ако никой няма нужда от тях,са обречени.

Коментирай

Пепи

преди 1 месец

Аз също изобщо не гледам и чета тези телевизии, истината е, че около мен също никой не ги гледа, та така направо се чудя, когато говорят за рейтинг на тези медии, как изобщо го изчисляват. Всъщност това беше риторичен въпрос, както изчисляват и рейтинга на политиците.

Коментирай

песимист

преди 1 месец

Прави ми впечатление, че въпреки всички упреци някои медии (например бтв) дават повече информация от официалната държавна БНТ. Днес в обедната мисия на БНТ нямаше и дума за случващото се в Германия, а по БТВ имаше репортаж. Това е само един от примерите...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.