Гръден хирург: Белият дроб на един софиянец изглежда като на 15-20-годишен пушач

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/graden-hirurg-beliyat-drob-na-edin-sofiyanec-izglezhda-kato-na-15-20-godishen-pushach/121438 SvobodnoSlovo.eu
Гръден хирург: Белият дроб на един софиянец изглежда като на 15-20-годишен пушач

За момента не виждам сериозни усложнения след сезонните вируси. При предишните пандемии имаше сериозни случаи, които бяха тотално компрометирани от вируса, с перманентни изменения на белия дроб, но сега нещата не са такива. Имат последици хората, които са карали COVID-19.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria доц. Цветан Минчев - началник на Клиника по гръдна хирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

Например фибротични изменения на белия дроб, зад които често се крие рак. Там нещата са трудни за диференциране. Намалява обемът на белия дроб. Непрекъснато виждам бели дробове, които са пребуледували COVID, но са в стабилно състояние. Повечето бели дробове, които са го преболедували обаче подлежат на сериозни оперативни интервенции, за да може всичко да е наред.

Много е гаден като протичане COVID-19. Няма никакви симптоми в началото. Но при един пушач промяната в кашлицата трябва да му обърне внимание. Всеки пушач кашля, но когато стане по-упорита кашлицата трябва да се обърне внимание.

Кървавата жилка в храчката, дискомфотът при дишане трябва да ни вкара в диагностика за белодробния рак. Той е често срещан не само заради многото пушачи, но и заради тежките условия, в които живеем. На един софиянец дробът му изглежда като на 15-20-годишен пушач. Той не е бял, а е черен. Трябва да се премине към автомобили, които са са с ограничение в емисиите. Клетките, които са в белия дроб, те като имат катран в тях, той си остава там. Това. което се е натрупало в белия дроб няма как да излезе, то си остава там и си живеем с него.

Над 80% е по-висок риска за пушачите да развият рак на белия дроб. Хората работещи във вредни условия също са застрашени.

Вижте цялото интервю във видеото.

https://euronewsbulgaria.com/

3 Коментара

Червената шапчица

преди 1 седмица

Колкото и да лъжете, че въздухът в София е мръсен, Др. Нинова на село няма да се върнe!

Коментирай

Анонимен

преди 1 седмица

"Непрекъснато виждам бели дробове, които са пребуледували COVID, но са в стабилно състояние. Повечето бели дробове, които са го преболедували обаче подлежат на сериозни оперативни интервенции, за да може всичко да е наред." ----- -------- ------- Пълни глупости, които отново паникьосват хората да пръскат пари за безсмислени операции. Какво точно значи "ПОВЕЧЕТО БЕЛИ ДРОБОВЕ"? Едно време четяхме, че определен процент хирургични операции в САЩ не лекуват нищо, а тяхната роля е само да напълни джобовете на лекарите. Това вменява и този шарлатан. Пуска умело манипулации за пребуледувалите КОВИД, шашка ги като пуска някакви сравнения с пушачи, пълна каша. Всичко е предназначено за да уплащи някой богат балък и да му вземе парите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.