Хиляди излязоха на “Шествие за Семейството” в София (СНИМКИ, ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/hilyadi-izlyazoha-na-shestvie-za-semeystvoto-v-sofiya-snimki-video/111969 SvobodnoSlovo.eu
Хиляди излязоха на “Шествие за Семейството” в София (СНИМКИ, ВИДЕО)

“Шествие за Семейството” се провежда в София, като част от "Месец на семейството". Лошото време, дъждът и вятърът не отказват участниците в демонстрацията в подкрепа на традиционното християнско семейство. Много са хората, събрали се на площад "Света Неделя" в центъра на София. Веят се български трибагреници. 

Предвижда се шествието да тръгне по бул. "Виношка", да продължи по бул. "Патриарх Евтимий" и да завърши с концерт и семеен празник пред църквата "Свети Седмочисленици" като организаторите казват, че в проявата, която се предвижда да бъде едно нормално шествие, един семеен празник, да се включат и представители на Българската православна църква.

Повече за целите на тази проява обясни по-рано по БНР Кристиян Шкварек, организатор на шествието на семейството:

"Най-простичко казано - демография, вяра и свобода и Демографска стратегия на България до 2050 година, тъй като сме най-бързо изчезващият народ в света официално по данни на ООН, и ясни конституционни гаранции за свободата на изразяване на слово и на идеи, които според нас от другата страна прайдът се бори да ограничи".

"Как какво ме доведе тук? Аз съм баща на две деца, родени са от жена, семейството е основна клетка на обществото, не е редно да се борим да го запазим?“, каза пред  медии рапърът Иван Динев-Устата, който наскоро пусна песента "Шарени джендъри“, в която осмива и направо разбива джендър идеологията.

Отец Борис разказа как по времето на светия патриарх Евтимий, се е появила изненадващо ереста на адамитите, която отрича семейството, понятието грях и социалното норми, ходели и чисто голи. Така той направи аналогия със случващото се днес. И призова да запазим българските деца от тази язва.

Шествието е стриктно деполитизирано. Единствените флагове, които е позволено да се веят, са българският и тези на инициативата, съобщават организаторите.

Целите на шествието, описани и публикувани от организаторите във фейсбук страницата на събитието:

1. Държавата да прегърне демографския проблем като номер едно цел, кауза и въпрос пред страната. Настояваме да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година. Настояваме всеки закон в страната да бъде съобразен, посредством формални критерии, с въпроса "Как се отнася до подобряване на демографската ситуация". Настояваме всяко правителство, от тук нататък, да излъчва вицепремиер по демографския въпрос - защото той е един и много конкретен: Ще има ли българи в страната през 22-ри век, и колко ще са те?

2. Довършване на започнатото въвеждане на ЗП "Вероучение" в програмата. Дълбоко вярваме, че всякакви други консервативни, патриотични и "антилиберални" каузи и послания са само и единствено "кръпки" върху една основна рана: обезверяването на българския народ. Никаква фундаментална и дългосрочна промяна не може да бъде постигната без реевангелизация на българския народ. Нито една консервативна кауза няма да спечели дългосрочната битка с Постмодерното, ако не адресира сърцето на проблема: вярата.

3. Гарантиране на свободата на словото, на изразяването, на вярата и на нормалното: от пълзящата "либерална" цензура, от опитите за въвеждане в законодателството на все по-строги наказания за консервативно мислене, под термина "борба с езика на омразата". От подчиняване на българската медийна среда от планувания проектозакон в ЕП, целящ създаване на "Европейски СЕМ", който да наказва медийте на континента под предтекста за "борба с дезинформацията". Свобода от "кенсъл културата", която НПО-та и "правозащитни организации" копнеят да прилагат и в България. Свобода на нормалното да съществува в един все по-ненормален свят.

1 Коментара

Exee.

преди 9 месеца

БРАВОО..

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.