Хиляди протестират пред Съдебна палата в София срещу Иван Гешев

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/hilyadi-protestirat-pred-sadebna-palata-v-sofiya-sreshtu-ivan-geshev/18975 SvobodnoSlovo.eu
Хиляди протестират пред Съдебна палата в София срещу Иван Гешев

Хиляди недоволни от номинацията на Иван Гешев за главен прокурор протестират срещу кандидатурата му пред Съдебната палата в столицата на България

Това е вторият протест срещу кандидатурата му, която остана единствена, след като правосъдният министър Данаил Кирилов отказа да издигне друг кандидат, въпреки че има това право.

От Инициатива "Правосъдие за всеки" пишат:

Време е да станем гневни! Днес Прокурорската колегия във ВСС отказа да оттегли единствената си номинация за нов главен прокурор, така Иван Гешев остава безалтернативен кандидат. Подготвят ни тоталитарна прокуратура в олигархична държава! Правата и свободите на всички ни са сериозно застрашени от този скандален избор! Да кажем НЕ на Олигархията, която си избира на тъмно нов главен прокурор, и ДА на правото ни като граждани да излъчим достойни кандидатури и да защитим конституционните си права!

#КОЙ иска да бъде съдник и да подчини съдебната власт изцяло - ще му позволим ли?

Снимка на Соня Колтуклиева.

Снимка на Соня Колтуклиева.

снимки: Соня Колтуклиева

http://liberta.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.