Хора от Световрачене пропищяха от зверските побои на Венци Боксьора. „Тук няма живот“, признават жертвите

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/hora-ot-svetovrachene-propishtyaha-ot-zverskite-poboi-na-venci-boksyora-tuk-nyama-zhivot-priznavat-zhertvite/7551 SvobodnoSlovo.eu
Хора от Световрачене пропищяха от зверските побои на Венци Боксьора. „Тук няма живот“, признават жертвите

Хора от софийското село Световрачене пропищяха от нечовешкото насилие на местния бабаит Венцислав Дамянов-Боксьора. Кадри, излъчени по НТВ, показват как той пребива хора. Върху някои от тях той се упражнява, сякаш са боксова круша. По време на издевателствата се вижда, че здравенякът танцува на чалга.

Последният погром на Боксьора е бил в петък, когато потрошил местна кръчма, като набил собственика. Посегнал и на жена от персонала. В момента е арестуван за 72 часа. Няколко човека, станали жертва на Дамянов, намериха сили  да разкажат потресаващи неща за издевателствата, на които са подложени местните хора.

Един от тя обясни: „Иван е последният пострадал. Страх го е да се покаже. На 32-ти вечерта Дамянов влиза в казиното и пребива наемателя на ресторанта. Започна да малтретира и служителката. Почти всички бизнеси фалират заради този човек. Той така прави навсякъде. Хората ги е страх да се даде гласност.  Иван се опита да избяга. На следващият ден това лице прави погром в заведението“.

Битата служителка допълва: „На 23-ти вечерта Венцислав дойде и искаше да пие водка. Ние не предлагаме. Повика Ванката, седна си, говориха. Започнах да чистя и се чу как се сменя тона в залата. Видях, че е хванал Ванката през гърдите и го блъсна.  Натисках паник-бутона и започнах да се приближавам бавно към вратата. Той ме хвана и ме влачи. С тупаница, започна да ми говори пред лицето как ще ме смаже. Седеше пред лицето ми, все едно ще ме целува. Дойдоха сотаджиите и той ги размятваше. Беше пиян. Те не можеха да се оправят с него. На следващият ден беше задържан от органите на реда. Лежал е в затвора“.

Друг човек, също жертва обясни: „Искаше да работя като дилър за него с побой и отвличане. Закараха ме на един язовир. Имаше 20 минути тежък побой. Дадох жалба и нямаше никакъв резултат“. Друг потърпевш допълни: „Появи се пред дома ми и се опита да ми наложи да работя за него. Отказах, но последният път ме наби. Подадох жалба, но до днес няма никакъв резултат от нея“.

Мъж, потърпевш от Боксьора също разказа: „Нападна ме в един подлез, ограби ме. Отидох във второ районно, защото с лопата ми счупи черепа. Полицаите ме обиждаха, че Венци е много точен.  Ловиха го в Пловдив с хероин, с оръжие. Заплашваше ни с Даниела Иванова- каза, че е шефка на убийството в софийско градско. Подавал съм сигнали срещу това лице и нищо. Задържан е, но сигурно ще го пуснат скоро. Повече от 10-15 човека са потърпевши. Хората имат страх, не искат да пускат жалби. Тук няма живот“.

Твърди се, че Венци Боксьора може да се чувства безнаказан, тъй като е свидетелствал по дела и по всяка вероятност очаква, че прокуратурата ще стои зад гърба му.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.