И ДА КРАДЕШ АКЪЛ СЕ ИСКА!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/i-da-kradesh-akal-se-iska/9193 SvobodnoSlovo.eu
И ДА КРАДЕШ АКЪЛ СЕ ИСКА!

Сламеният човек, изживяващ се като кмет на Пловдив, този път реши да ни плаши. То гербоидите само това могат - партията на рекетьорите използва само рекета като начин на убеждаване на хората. Всъщност, хората, които са наясно с общинските бюджети, могат само да се смеят на подобни думи. Ама Зико си е Зико - за сервитьор става, допускам, че е в състояние да запомни поръчките на клиентите. Но за кмет се изискват малко по-различни качества. Като възможността да мислиш е задължителна!

Последните десетилетия кметовете на Пловдив се съдраха да искат заеми, да си ги харчат, да захлебват покрай тях, като естествено сметката я плащаме ние. Малко просвещение: Общината е длъжна да обезпечи дълга, тоест да гарантира, че той ще бъде изплатен на съответната банка. И обикновено се залагат бъдещите общински приходи от данъци и такси, както и други вземания. Тоест, ако общината няма пари да погасява дълга, отново ще вдигне данъците и таксите - това, с което в момента Зико ни плаши.

Да погледнем бюджета - почти ЕДИН МИЛИОН лева се дават за извънтрудови възнаграждения. Чудите се какво е това - граждански договори, които обикновено дублират общински длъжности, но пък са за наши хора - косултанти, адвокати, архитекти и т.. Гледаме например и разходи за командировки за над 245 000 лева в страната и около 39 000 лева в чужбина. Да задам и въпросът: КОЛКО СА СЛУЖЕБНИТЕ КОЛИ НА ОБЩИНАТА и колко плащаме ние за това удоволствие /тяхно, не наше/?

Зико, само да ти напомним, че Видовден идва! И тогава кво прайм?!?

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.