Ицо Хазарта: Не съм се продал

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ico-hazarta-ne-sam-se-prodal/18249 SvobodnoSlovo.eu
Ицо Хазарта: Не съм се продал

"Днес наистина се оказа ден за размисъл.

През последните  месеци отказах десетки предложения за предизборни концерти от кого ли не – управляващи, бивши управляващи и кандидати за такива. Причината е една – не намирам между тях никого, когото да харесвам или да подкрепя. Пак тези същите ми предлагаха и да ставам общински съветник. Пак отказах.

Последният ни концерт в Самоков беше преди десетина години. Миналата седмица от една рекламна агенция се обадиха с предложение – казаха ми така: „Направихме проучване между младите хора в Самоков с цел да разберем кой изпълнител биха искали да видят на живо на 24 октомври.  Отговорът на повечето от тях беше - Ицо Хазарта. Съгласен ли си да изпееш няколко песни на площада?“ Отвърнах: „Да, но при условие, че няма да агитирам за никого и няма да бъда спряган като симпатизант на каквато и да е политическа идея.“ Съгласиха се, отидох, пях, благодарих на хората и си тръгнах. Като изпълнител, за мен такъв концерт е единствената възможност да отида да пея в подобно малко и бедно градче. Вероятно следващото запитване оттам ще дойде след още десет години.

Немалко свестни и интелигентни хора писаха във фейсбук, че съм се продал. Христо Комарницки например е писал, че за кинти духам яко, както и че трябвало от Пик да ме вземат да пея в подкрепа на Гешев. Nikolay Hadjigenov - Николай Хаджигенов също е изказал доста негативно мнение за мен.

Г-н Комарнитски, г-н Хаджигенов, не съм занимавал обществото с тези подробности, но държа да знаете, че аз си патя точно както и вие, от същите гадове и продажници – и в журналистиката, и не само там, за жалост...Вие прекрасно знаете моите политически пристрастия. Години наред аз, както и стотици хиляди други като мен, стоя и наблюдавам нестихващата глупост на онези, които имат политическата ми подкрепа. С огромни усилия се въздържам и не коментирам тази тема, особено днес. Смятам обаче, че отношението на читави хора като вас към ваш съмишленик като мен е една от причините за резултата, на който ще имаме възможността да се порадваме в неделя вечер.

Бих искал да поднеса моите извинения към всеки, почувствал се разочарован от моето решение да пея в един – единствен концерт, па макар и без да правя каквато и да е агитация на него", написа Ицо Хазарта.

https://19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.