Ицо Хазарта: Приел съм, че политиката е моята мисия и я следвам

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ico-hazarta-priel-sam-che-politikata-e-moyata-misiya-i-ya-sledvam/26588 SvobodnoSlovo.eu
Ицо Хазарта: Приел съм, че политиката е моята мисия и я следвам

100 пъти да имах възможност да върна времето назад, 100 пъти щях да взема същото решение. Това заяви пред NOVA Христо Петров - Ицо Хазарта за влизането си в политиката като част от

“Продължаваме Промяната”. “Тогава и аз, като всеки един от тази група, съм имал известни описания. Сега съм по-уверен от всякога, че това е моето място и това са моите хора”, каза още той.

Петров коментра острата критика на президента Радев, който обяви ПП за “политическа грешка” и “шарлатания”. “Думата “шарлатанин” е много интересна. Когато застанеш пред цялото общество с вдигнат юмрук и призив “Мутри вън” и след това назначиш същите тези мутри на “Капитан Андреево”, може би трябва да погледнеш речника или огледалото”, обърна се той към Радев. 

Като причина за подкрепата си към Румен Радев на последните президентски избори, Петров изтъкна “другият кандидат”. “За единият беше ясно, че е лице на някой друг. Докато г-н Радев не създаваше такова впечатление. Целият проблем с него беше в момента, в който той осъзна, че не може да управлява нито ПП, нито правителството”, каза той.  

За акад. Николай Денков, който е предложението за министър-председател на ПП, Петров каза, че “той е подходящ, защото освен всички други качества, които той безспорно притежава, той не се слави като конфликтна личност”. “Той има склонността да използва аргументи, когато води спор”, допълни Петров и определи Денков като “фигура, която умее да обединява”.

Петров заяви, че не се вижда като министър на образованието, ако такъв пост в евентуално правителство му бъде предложен. “Отговорността и компетентността, необходима, за да заемеш поста “министър” е огромна”, отговори той. 

Петров беше категоричен - няма да се откаже от политиката. “Аз съм приел, че това е моята мисия и я следвам. Не съм там, за да спечеля статуса на звезда, а за да го загубя, но да направя това, което е правилно”, заяви още депутатът.

trud.bg

3 Коментара

мишо шамара

преди 1 година

Тоя имаше една песничка, сега е лирическият герой от нея, но дори и за това е некадърен.

Коментирай

agabaga

преди 1 година

Единственото което може да направи г-н Хазартен ката политик е да трупа пачки.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Когато един човек няма собствена оценка, каквато впрочем липсва на мнозинството, той е готов да се заблуждава , или да упорства в името на личното си обогатяване. Какъв политик си бе младеж, ти и певец не си, някъде да си се явявал на изпит. Но щом един пожарникар, без юридическа подготовка, без грам езикова култура, без въобще обща култура, човек , който е прочел Бога ми само една книга през живота си, т.е. е абсолютно сляп и глух за цялата човешка култура, който не беше стъпвал в театър и опера, този същия има претенции да е най-мъдрия, то аспирациите на това примитивно момче са просто невинен мерак. Кой и как ще ти плаща по 5-6 хиледарки месечно при 700 лева мизерна минимална залата. Дерзай младежо, като си облякал евроатлантическа одежда майната му на тоз народ..

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.