Имах супер приключение, което илюстрира и безумията на гаранционното обслужване на нови автомобили

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/imah-super-priklyuchenie-koeto-ilyustrira-i-bezumiyata-na-garancionnoto-obsluzhvane-na-novi-avtomobili/118630 SvobodnoSlovo.eu
Имах супер приключение, което илюстрира и безумията на гаранционното обслужване на нови автомобили

Днес имах супер приключение, което илюстрира и безумията на гаранционното обслужване на нови автомобили. В Габрово ми изтече антифризът на автомобил "Дачия" на 1 година и още в гаранция.

Този елементарен проблем, който се решава за 15 минути, ме хвърли в абсолютно приключение, поради гаранционното обслужване. Огледах двигателя и установих разхлабване на маркуча, дето води към радиатора. Това се оправя за нула време поне временно - дори с тел, докато се прибереш. После наливаш вода в радиатора и колата си върви като кукуряк.

Но...

Но не и на гаранционна кола. Там нямаш право НИЩО да пипаш. Т.е. заради тоя антифриз, аз съм закотвен. Всички сервизи на "Дачия" включват телефонен секретар, дори един дето се води, че е "денонощен". "Ще ви се обадим утре, вашето обаждане е важно за нас"... :) Абе какво обаждане, аз съм на улицата, местният майстор казва да си прибера колата на свой ход с доливане на вода, а аз стоя закотвен.

Имам "Пътна помощ", гарантирана от "Дачия". Обаждам се и се оказва, че пътната помощ е само до най-близкия фирмен сервиз. А не до София, където живея. Може и дотук да ме докарат, но ако си платя сам курса - 600 лв.

Честито.

Най-близкият сервиз е във Велико Търново. Стигаме там, и то там няма никой. Няма сервиз, няма дежурен, няма дори портиер. Стоварваме колата пред входа, дори не вътре. И дори няма на кой да оставя ключа. Така им оставих кола без ключ. И утре ще се разбираме как да го пратя.

Значи малоумието е пълно. Аз не мога сам да си отстраня повредата, а фирменият сервиз не работи, но същевременно е задължителен... :) Ехххти и отношението към клиента...

Но още не сте чули най-интересното. Оказваме се с жена ми в "нищото". Зарязани без кола, никой не ти осигурява транспорта до София. Оправяй се сам. Нищо, че колата е в бокса, по тяхно нареждане :) Отиваме на автогарата и там... билети няма. Просто няма. Автобусите са пълни. Единственият влак пък тръгва в 10 ч. и стига в 4 ч. сутринта. Някаква нощна кримка :)

Кола няма, рейсове няма, в "Дачия" отговарят сладки момичешки гласчета на телефонен секретар...

С много кандърми, хората на автогарата ни влязоха в положението и започнаха да звънят по автобусите и шофьорите да питат има ли някой отказал се. Да не се е качил примерно във Варна и да има свободно място. Изобщо не им е работа това, но го направиха...

И со много зор ни намериха 2 места. Та доплувахме до София.

Заслугата на "Дачия" за това е нула...

Е, за какво купуваме нови коли? За да се вкарваме в адреналин с тях. Карам кола на 1 година, 33 хиляди километра, минала фирмената профилактика и отделно преди месец влизала втори път в сервиз по друг въпрос. Чисто нова кола с обслужване. Ако бях със стария ми "Мерцедес 190" на 30 години, щях да си залепя маркуча с изолирбанд, да си напълня с вода, и да се прибера.

А не да гледам като пълен идиот и най-вече - сам да се чувствам така...

Та това е цялата система от гаранции, пътна помощ, каско, ала бала...

Описана още от Алеко знаете в коя книга :)

Добри Божилов

1 Коментара

И аз карам Дачия

преди 6 месеца

Купили сте си Дачия - чисто нов автомобил за 16 хиляди евро. Когато си купите за 160 хиляди, тогава може да очаквате всички тези екстри - безплатен транспорт или хотел, денонощна реакция, ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.