ИСКАМЕ ЗАКОН СРЕЩУ ОТРИЧАНЕТО НА ТУРСКОТО РОБСТВО!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/iskame-zakon-sreshtu-otrichaneto-na-turskoto-robstvo/19734 SvobodnoSlovo.eu
ИСКАМЕ ЗАКОН СРЕЩУ ОТРИЧАНЕТО НА ТУРСКОТО РОБСТВО!

В редица страни на ЕС отричането на Холокоста се счита за престъпление, наказуемо според съответните закони.

ЕС работи над предложения за широк общ европейски антирасистки закон. Законът ще предвижда и наказания за отричащите Холокоста.

Във Франция например и сега е наказуемо отричането на антиеврейската политика на Германия по време на Втората световна война.

В Германия, както и в Швейцария, има осъдени, които излежават тежки присъди за престъплението “Отричане на Холокоста”

Нови страни-членки на ЕС от бившите социалистически страни пък искат текст за забрана на отричането на престъпленията, извършени по времето на Сталин.

У нас има закон за обявяването на БКП за престъпна организация.

Редно е ние да имаме и закон за носене на наказателна отговорност за отричането на петвековното турско робство и за отричането на съществуването на Национално-освободителното движение, в което участват иконите на България: Раковски, Левски, Ботев, Баба Тонка Обретенова, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Волов, Бенковски, Стамболов, Райна Княгиня, Панайот Хитов и много други, за чиито подвизи и героична смърт пишат Иван Вазов, Любен Каравелов, Захари Стоянов, Димитър Страшимиров и др.

В последно време самозвани учени от комунистическата БАН, както и други родоотстъпници, соросоиди, майцепродавци, отцеубийци и отявлени българофоби изписаха тонове хартия да доказват, че турско робство въобще не е имало, а имало съжителство, присъствие, владичество, поданство, обща история и др.

Нямало кланета, нямало Батак, нямало Кочо Чистеменски, нямало Стара Загора, нямало осакатенивт Балканджи Йово без крака и ръце, който “не дава Хубава Яна на турска вяра”, нямало три синджира роби, нямало джезие, нямало девширме, нямало опълченци, нямало Шипка и т.н.

Нищо нямало! Имало само имам баялдъ, кючеци, рахат локум, баклава и ходене на гости по празниците, както пише в учебниците на МОН.

Пък нашите възрожденци просто са били тъпанари и гадни разбойници (като разбойниците Васил Левски и Георги Бенковски, например).

Наскоро “учени” от БАН обявиха официално: “Изразът турско робство е терминологично непригоден!”

Какво казват те с тази прокламация, насочена към МОН? Казват публично, че всъщност всички възрожденски песни – „Стани, стани, юнак балкански”, „Боят настана, тупкат сърца ни”, пламенните стихове на Ботев, националната епопея „Под игото”, тефтерчето на Васил Левски, „Записките” на Захарий Стоянов и др. са всъщност негодна работа, да се махат от учебниците по история и български език, тъй като са пълни с терминологичните непригодности “турско робство”, “свобода или смърт”, “тоз, който падне...” и т.н.

Тези бюджетни “учени” искат да се ползва неуместният термин „владичество”, или даже “съжителство”.

Мисля, че подобни действия са всъщност най-голямо престъпление, и даже държавна измяна, доколкото оскверняват паметта на наши светци, на най-видните синове и дъщери на България, дали живота си за Освобожданието на България от петстотингодишното турско робство, и внушават антиродолюбиви чувства и просташки нихилизъм.

Подобно на законите за търсене на наказателна отговорност при отричане на Холокостта, у нас следващото Народно събрание, надявам се то да не е продажно като сегашното, което, знаем, е доминирано от крадливи гербаджии, фалшиви патриоти и от турци, трябва да приеме най-спешно Закон против отричането на турското робство.

В него да се предвиждат наказания, съпоставими с наказанията за отричане на Холокоста в ЕС.

В 11 от 27-те страни-членки на ЕС (Германия, Италия, Белгия, Франция, Словакия, Румъния, Литва, Полша, Австрия, Унгария и Чехия), както и в Швейцария, се присъждат наказания до 20 години лишаване от свобода (затвор) за отричане на Холокоста.

Ако такъв подобен закон е налице и у нас, то той ще пази от поругаване националната памет на България и нейната национална идентичност, която в момента е силно заплашена по много линии и от много субекти отвън и отвътре.

Искаме Закон срещу отричането на петвековното турско робство и на турските зверства!

Мъките на българите в общ план са по-големи, далеч по-дълготрайни и по-жестоки от Холокоста, представляват демоцид, и имат несравнимо по-тежки последствия за българската нация.

Законът е нужен!

Акад. Петър Иванов

Снимка на Petar Ivanov.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.