Ива Николова: Държавата стана тясна за любовта на Бъчварова и Боршош

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/iva-nikolova-darzhavata-stana-tyasna-za-lyubovta-na-bachvarova-i-borshosh/25004 SvobodnoSlovo.eu
Ива Николова: Държавата стана тясна за любовта на Бъчварова и Боршош

Половият живот във властта започна да застрашава нацията. Вярно, че тя се топи и възможностите стават все по-малко, но явно е настанало такова овъртолване и овъргалване, че земята като една човешка длан явно вече не достига за любовната страст, затова тя се кани да залее целия Европейски съюз. Покрай това - пак покрай любовта, макар и със задна дата, на амбразурата като Матросов застават и цели медии. Абе, бива си ги някои момчета да оставят трайни следи в женските сърца и след това финансово да напомнят за себе си.

Ей такива мисли навява скандалът покрай НДК. Двете страни са като едни Монтеки и Капулети и дивата страст, която клокочи по средата, като нищо ще вземе да палне чергата на българското европредседателство, а оттам - и европейската черга. Не че ще ни е сефте да скандализираме партньорите си от ЕС, но в сравнение със сегашната драма, историите покрай Ирина Бокова, Кристалина Георгиева и още по-назад във времето - Румяна Желева, вече ще звучат като приспивна песен.

Никой не може да отрече яростното застъпничество на Румяна Бъчварова в полза на Мирослав Боршош, заради което той стана шеф на НДК, заради което беше предлаган за министър на културата на Бойко Борисов, заради което бе спасяван от първото му излавяне в злоупотреби, заради което премиерът го спасява и сега, поставяйки в ужасна ситуация министъра, който отговаря за европредседателството и контактува с европейските институции - Лиляна Павлова, и слагайки цялото европредседателство, но май дори и собствената си глава в торбата.

При такива страсти човек не може да не се сети за прозрението на французите "Shershez la famme!". Е, и парите понякога са също толкова силен аргумен. А пък като се съберат на едно място, няма какво повече да търсим. Всички карти са на масата, а пък кьорав карти не играе. Тъй че, когато във властта ги играят тия игрички, да го правят малко по-умно и да не ни карат да се червим от интелектуалното ниво на хората, които ни управляват. Обидно е някак да се постъпва чак толкова тъпо, че на това отгоре авторитетът на нацията да се приравнява с някаква креватна драма на някакви палавници.

Дами и господа, дръжте се сериозно, все пак сте управляващи и не ни карайте, като гледаме какво вършите, да си мислим, че тук май само Фройд може да обясни откъде са проблемите и къде е изходът.

Автор: Ива Николова

Държавата стана тясна за любовта на Бъчварова и Боршош

http://pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.