Иван Гарелов: Борисов се страхува физически от убийство

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ivan-garelov-borisov-se-strahuva-fizicheski-ot-ubiystvo/10580 SvobodnoSlovo.eu
Иван Гарелов: Борисов се страхува физически от убийство

Начинът, по който говореше Бойко Борисов в изказването си, съдържанието на това, което казваше, показа, че е преглътнал загубата. Той преживя горчилката на победителите. Направи отчаян опит да лансира идеята за експертно правителство... Борисов се страхува физически от убийство.

Това заяви пред Българското национално радио журналистът Иван Гарелов в контекста на парламентарните избори вчера. Шест партии към момента със сигурност ще имат депутати в следващото Народно събрание, като вътре влизат три нови формации. Изненадата бе Слави Трифонов, чиято партия се превърна във втора политическа сила.

Късно вчера пък премиерът Борисов, отново без присъствието на журналисти, се включи на живо във Facebook и призова за мир. Въпреки това обаче подчерта, че той е най-опитния политик у нас и без него партиите не биха могли да се справят.

“Резултатите на протестните извънпарламентарни партии показват, че протестите успяха. Моделът на статуквото ще бъде променен. Слави държеше да се различава от статуквото. Той правеше кампания със средствата на телевизията си. Ако беше излязъл на улицата заедно с протеста, трябваше да доказва нещо, което направи преди години... Пътят е открит и ще заживеем с друга надежда. Освен страх, имаше и апатия. Желанието за справедливост ще помага процесът да се развива по-бързо”, коментира Гарелов.

Според него един от най-важните симптоми на изборите е било хартиеното участие и активната позиция на българите в чужбина.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.