Изключват Благовест Георгиев от всички комисии в общината

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/izklyuchvat-blagovest-georgiev-ot-vsichki-komisii-v-obshtinata/132052 SvobodnoSlovo.eu
Изключват Благовест Георгиев от всички комисии в общината

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно със зам.-председателят Бойко Димитров и председателят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев внасят доклад, с който предлагат общинският съветник Благовест Георгиев да бъде освободен от всички заемани позиции към момента.

Това са:

Член на Комисията по транспорт и пътна безопасност;

Член на Комисията за децата, младежта и спорта;

Член на Комисията по архитектура.

Член на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд;

Член на Областния съвет за развитие на Област София.

По закон, всеки общински съветник трябва да участва в поне една постоянна комисия на местния парламент, затова се предлага Благовест Георгиев да бъде включен в състава на Комисията по връзка с гражданското общество, съобщиха от Столичната община.

„Цялата група на „Продължаваме промяната – Демократична България и Спаси София" веднага след инцидента настояхме той да подаде своята оставка и това продължава да е нашето искане. Заради това Благовест Георгиев вече няма да е част от нашата група. Очаквам да поеме своята отговорност за действията си и да напусне мястото си в съвета, за което софиянци му гласуваха доверие през есента на 2023-а година. Ние сме избрани да оправдаваме очакванията на гражданите, а не да ги рушим.", коментира шефът на градския парламент.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящото заседание на съвета на 25-и април.

https://fakti.bg/

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.