Извънредна ситуация по българското Черноморие заради украинските мини, които идат от Одеса по море

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/izvanredna-situaciya-po-balgarskoto-chernomorie-zaradi-ukrainskite-mini-koito-idat-ot-odesa-po-more/4231 SvobodnoSlovo.eu
Извънредна ситуация по българското Черноморие заради украинските мини, които идат от Одеса по море

"Българските институции предприеха спешни мерки за обезопасяване на черноморската ни акватория след информацията от снощи, че морски мини от Одеса са били отнесени от буря и плуват в Черно море."

Според официалните данни мините представляват реална заплаха за плавателните съдове в открити води. Ще бъдат постоянно следени морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в Черно море, обявиха от правителствената пресслужба.

От Агенцията по рибарство и аквакултури са уведомили двете най-големи рибарски сдружения у нас по възможност да не влизат в морето до пълното изясняване на проблема.

Призовава се населението в областите Добрич, Варна и Бургас да прояви бдителност и ако забележи подозрителни сферични обекти във водата или на брега, да сигнализира на телефон 112.

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.