Камен Донев: Гневен съм от несправедливостта, безхаберието и глупостта

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kamen-donev-gneven-sam-ot-nespravedlivostta-bezhaberieto-i-glupostta/20069 SvobodnoSlovo.eu
Камен Донев: Гневен съм от несправедливостта, безхаберието и глупостта

„Пътят, по който вървя не е към Европа, не е към Америка, а към моята душа. Искам да се развия във вътрешен аспект, да стана по-добър, защото чувствам, че не съм добър. В мен все още има гняв, раздразнение, отрицателни емоции, които искам да ги премахна”.

Това заяви режисьорът и хореограф Камен Донев пред bTV и допълни, че тези емоции се предизвикват в него от несправедливостта, безхаберието и глупостта.

Камен Донев каза още, че не му е уютно в България, защото той не вижда в уюта успокоение, за него това е чувство на лъжа. „Това е равностойно на спирка, когато кажеш „уютно мие, добре ми е” – това означава, че нещо не е наред. За мен трябва да има провокация, трябва да ми е студено и да има с какво да се боря, а не като някой дятка да седна и да си пия питието”, посочи  режисьорът.

„Най-уютно ми е на сцената, в залата, в колата и по време на работа, когато създавам нещо, тогава се чувствам добре. Моят филм „Уют” е за човек, който се заключва жабката на колата си и прекарва там 16 години. Те не могат да отворят жабката и започват да му подават храна, медикаменти, средства за развлечение, неговите роднини започват да идват в колата, но той не може да стои нормално в жабката и иска да пътува. Наема шофьор, който да обикаля в България и Европа и докато е в жабката, той му разказва какво се случва наоколо”, обясни Донев, коментирайки новия си филм "Уют".

Режисьорът допълни, че на филмовия герой дори му водят жена, която в последствие забременява и заживяват заедно в жабката на колата. С типичното си чувство за хумор, той каза още, че е възнамерявал името на лентата да бъде „Жабка”.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.