Кирил Петков: Критиката срещу нас доказва, че сме засегнали нечии интереси

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kiril-petkov-kritikata-sreshtu-nas-dokazva-che-sme-zasegnali-nechii-interesi/7660 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков: Критиката срещу нас доказва, че сме засегнали нечии интереси

Многото критика и плюене по нас доказва, че наистина сме засегнали нечии интереси и хората инвестират, за да не се върнем на позициите, които заемахме. Ако нямаше нищо негативно срещу нас, щях да се чувствам така, сякаш не сме направили достатъчно. Всяка една изкуствена клевета показва, че сме на правия път. Честно да призная това въобще не ни притеснява. Хората имат достатъчно разум, за да разберат, че това са измислени истории. Реално тази опозиция показва, че много други не биха искали да продължим и това са тези, на които им спряхме средствата.

Това коментира бившият служебен министър на икономиката и съосновател на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в студото на "ЕвроДикоФ" по телевизия Евроком.

Да ни заплашват според би било глупава стратегия - това би ни направило още по-големи “герои”. Няма да се стреснем от нищо. Ако някой да реши да играе мръсни игри, всичко ще бъде огласявано.

Нямам охрана засега. Вчера си бяхме абсолютно свободни. Аз виждам големия риск, когато продължим след изборите, когато се види, че някои бизнеси са застрашени.

Коалиция

Абсолютно търсим още партии. По няколко причини - колкото повече хора биха ни подкрепили, това ни радва, а и за да може да коалицията е “здрава”. На колкото повече крака стоим, толкова по-трудно ще е да се повлияе. Първо, евентуалните ни партньори трябва да имат нашите виждания за България и второ, да ни вярват. Търсим си съмишленици за идеите. Нужна е най-вече вяра.

Предстояща предизборна кампания

Правим си сметка за финансирането на кампанията. Говорим с всякакви хора с чисти бизнеси и ще получим дарения. А и много от нашите приятели ще помогнат - като професионалисти от ИТ сферата. Мисля, че ще успеем да съберем пари за кампания. И нямаме намерение да правим много скъпа такава.

Кампанията ще ни е под 1 милион лева със сигурност. По най-прозначния начин ще го направим. Може би някакъв тип прозрачност ще измислим да сложим на сайта, който в момента се прави.

Ще имаме изисквания за парите, те не са толкова важни, Няма да правим никакъв компрос. Никой, с който аз не бих правил бизнес в предишния си живот, не бих приел да спонсорира кампанията. Всеки един лев, който аз имам съм си го изкарал по честен начин. Имам си бизнес, който изнася извън България. Плащал съм си данъците. Който иска може да ме проверява от сутрин и вечер.

Двойното гражданство

Честно да си призная, това което съм показал досега - това е важното. Аз съм се отказал от канадското си граждатото на 21 април и съм си дал всички документи. На 20 август имам потвърждение, че не съм канадец. Не съм отишъл до Румъния и няма да отида преди изборите вероятно. Никой не може да ме задължи да съм гражданин на някоя държава, като аз съм се отказал.

Бъдещи срещи с партиите

Аз много се надявам, като се върнем в понедленик, че ще насрочим срещи с ДБ и ИБГНИ.

Не отбягвам да говоря за ИТН. Там имаше много хора, които харесвам - Мика Зайкова например. Има и други, с които се радвах, че работих. Според мен те трябва да осмислят бъдещето на парламента. Може евентуално да говорим и с тях.

Това, което ми беше малко по-трудно да имам доверие на Трифонов е, че постоянно ни вкарваше в общественото внимание с някакви грешни неща - за бизнесите ни, за връзки всякакви измислени. Но ние нямаме его и очакваме да видим как ще е в бъдещето. За Слави - просто бих го изкачал какво има предвид преди да преминем към преговори и разговори.

Не сме влизали с ДБ в конкретики кой да е премиер и кой не. Не вярваме, че най-добрата стратегия да се явяваме с тях на избори. Ние примерно много подкрепяме президента Радев, а някои от тях може и да предпочетат да не го подкрепят. Имаме и много различия. Който вярва на нас да гласува за нас, който има по-дясно виждане за ДБ, а по-ляво за Мая Манолова.

В БСП имаше хора, с които  също си говорихме добре. Тях ги виждаме в директни дискусии след изборите.

Ако има драстична промяна в ГЕРБ, също би имал някакъв диалог. Ако си признаят всички грехове и спрат да се оправдават, Това било добро първо условие да говорим.

Съдебна реформа

Ние сме изцяло за премахване на главния прокурор. Аз бях на протестите при назначаването му. Друго, което казваме, че съдебната реформа също е наш приоритет. Никакво колебание и никакво меко говорене по този въпрос.

Щом се изказваме толкова категорично, че прокурорът трябва да бъде премахнат или да си подаде оставката, което е и мой личен съвет, най-вероятно прокуратурата няма да е толкова приятелска спрямо нас.

Относно Диана Дамянова - до този момент тя ни дава съвети абсолютно доброволно, без нито една стотинка да ѝ даваме. Майката на Лорер е европейски шампион по бридж, а Дамянова е световен шампион по бридж и оттам идва интересната връзка. Тя засега е просто един доброволец, една много добра приятелка на майката на Лорер.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.