КОГАТО СМЕ ЛЕЕЕЕЕКО НЕКАДЪРНИ…И МНООООГО КОРУМПИРАНИ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kogato-sme-leeeeeko-nekadarnii-mnoooogo-korumpirani/20769 SvobodnoSlovo.eu
КОГАТО СМЕ ЛЕЕЕЕЕКО НЕКАДЪРНИ…И МНООООГО КОРУМПИРАНИ!

Или защо Община Банско като акционер в „Юлен“ АД не участва в общите събрания на акционерите?

Отново ски-писти, Жирардели, Юлен АД и……Община Банско! И отново едни пари за харчене!

Разбираме, че понеже в държавната администрация няма нито един грамотен специалист, нито пък юристи, анализ на концесионния договор с „Юлен“ АД ще прави международен консултант. Естествено, срещу доста хиляди, които така и няма да узнаем колко са. За нещо, което е общо взето, елементарно. Още по-интересно е, защо няма международни консултанти, когато СКЛЮЧВАТЕ концесионни договори, а се правите на ударени с мокър парцал, когато стане известно какви сте ги вършили и как нищо не знаете.

И отново, понеже съм проклета и инат, ЗАДАВАМ ВЪПРОСА: ОБЩИНА БАНСКО КАТО АКЦИОНЕР КАКВА ИНФОРМАЦИЯ ИМА ЗА ЮЛЕН АД, потърсила ли е информация, кой е представителят на общината в акционерното дружество, присъствали ли са на последните общи събрания.

Понеже явно некадърността или по-лошото – незаинтересоваността и в държавата, и в Община Банско, са огромни, задавам въпроси:

- На 08.05.2018 г. ОБЩИНА БАНСКО Е ПОЛУЧИЛА ПОКАНА КАТО АКЦИОНЕР В „ЮЛЕН“ АД ДА УЧАСТВА В РЕДОВНО ГОДИШНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ДРУЖЕСТВОТО. С важни точки в дневния ред относно приемане на доклад за дейността и състоянието на дружеството, приемане на годишния финансов отчет, доклад на регистриран одитор, решение относно счетоводната печалба в размер на 5 406 572,98 лева – явно интересът на общината е много над тези неща, след като не се интересува. Както и точка за освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите на дружеството за дейността им през 2017 г..

- ОБЩИНА БАНСКО КАТО АКЦИОНЕР НЕ Е ПРИСЪСТВАЛА НА ГОДИШНОТО РЕДОВНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ЮЛЕН АД НА 12.06.2018 ГОДИНА, видно от списъка на присъствалите акционери и техните представители, а в книгата на акционерите акционерите са четири. И само ОБЩИНА БАНСКО НЕ Е ПРИСЪСТВАЛА! ВЪПРОСЪТ Е- ЗАЩО??? Или тогава не са знаели, че ще стане такъв скандал и изобщо не са се интересували какво става с дружеството?

2001 година с Решение № 738 от 09.11.2001 г., на Министерски съвет, е одобрен Юлен АД за концесионер върху част от Национален парк Пирин, с площ от 99,55 ха за изграждане на „Ски зона с център Банско“. Концесионерът е задължен да направи инвестиции в размер на не по-малко от 37 305 480 лева за периода на концесията. Дали са направени, никой не знае.

Поредното публично-частно партньорство, ВОНЯЩО НА КОРУПЦИЯ!

Сега, 18 години по-късно, изведнъж покрай Жирардели, държавата се усети, че нещо не е наред с тази концесия, площта не била както трябва, не се знаел мажоритарния собственик – и то при положение, че концендент в договора е самата държава чрез министерството, а българската община Банско е акционер и съответно по презумпция запозната с работите на дружеството. Колко некадърен трябва да си, за да не се ориентираш в тази обстановка?

А сега отново ще се дадат едни пари, за да се измият ръцете на някои, които 18 години не са си мръднали пръста и дори не са участвали в работата на концесионера. За да излязат накрая всички невинни!

Що ни лъжете, бе? Че сме прости, прости сме, ама чак толкова не сме!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.