КОЛКО ДИПЛОМАТИЧНО, КОЛКО...ТЪРГОВСКО

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kolko-diplomatichno-kolkotargovsko/20456 SvobodnoSlovo.eu
КОЛКО ДИПЛОМАТИЧНО, КОЛКО...ТЪРГОВСКО

Дипломацията не е лесно изкуство. Обикновено се налага да убеждаваш културно хората да не вярват на очите и ушите си и че нещата не са такива, каквито са и каквито изглеждат. Интересно е, че САЩ намериха за необходимо да се ОПРАВДАВАТ, че не са оказали натиск върху България да купи Кефките. Явно започва да става неудобно. То не бяха призиви от станицата на посолството колко им е добра офертата и как отговаря на изискванията на НАТО, то не бяха сенатори, разни секретари, посланици, които да идват на върволица да потвърждават офертата. А Цецку колко пъти ходи на "спявка", всички видяхме. САЩ са много добри "дипломати". Не приемат добре отказите. И налагат интересите си с всички сили - разрешени и неразрешени. И може би нямаше толкова да се подразним от таралясниците, ако не бяха толкова агресивно настоятелни.

И да попитам "стратегическият" ни партньор в НАТО - кога ще си разкарате военните бази от българска земя? Никой тук не ви е искал и не ви искаме! С изключение може би на Ленчето Поптодорова, но там е клиничен случая. И таралясниците не ви искаме. Защото ТОЧНО ВИЕ ни накарахте на нарежем над 200 самолета. За мира, за демокрацията, за САЩ! А сега прескъпо ни продавате вашите трошки, след като ни накарахте да нарежем нашите. Ние не сме затънтена африканска държава, Ваше превъзходителство. Това, че управниците ни са дебили и продажници, не означава, че не виждаме какво правите.

А това, което правите, е да настройвате всички срещу вас. Както го правите по цял свят!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.