КОНЦЕСИИТЕ – ЛЕГАЛНА КРАЖБА НА ДЪРЖАВАТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/koncesiite-legalna-krazhba-na-darzhavata/15984 SvobodnoSlovo.eu
КОНЦЕСИИТЕ – ЛЕГАЛНА КРАЖБА НА ДЪРЖАВАТА

Покрай сегашното неадекватно изказване на Министър Ангелкова, отново се замислих за безумието на концесиите. Бидейки добре запозната с процедурите и същността им, категорично заявявам, че те са форма на най-отвратителна кражба. Най-важните ресурси на България са дадени на частници – не почтени, честни и отговорни бизнесмени, работещи от сутрин до вечер, за да натрупат първоначален капитал, а откровени мутри или чуждестранни колонизатори, които вместо да инвестират, разрушават и изцеждат ресурсите ни.

Защо България не вижда златото си? Защо това злато не се извлича от държавата и не отива в държавния бюджет? Защо „Дънди Прешънс” срещу явно неизгодни условия има правото да ограбва България? Отговорът ни е ясен – зависимости и комисионни. И с всичко е така. Най-хубавите природни обекти са дадени на концесия. Понякога дори не се знае на кого. Да ви припомням ли абсурда с „Юлен” АД, когато цяла държава не можеше да установи /или не искаше/, кой е собственикът на акционерното дружество – концесионер на ски-пистите в Банско. И никой, ама никой не повдигна въпроса защо Община Банско седеше с ръце отзад и пропускаше всички общи събрания на дружеството, на които се вземаха важни решения и се подменяше първоначалното условие. Докато е тази власт на мутрите, няма и да разберем кой какво е взел. Защо – е ясно.

От концесии държавата и общините печелят минимални концесионни възнаграждения с оглед ресурсите, които са дадени. Дори плажовете по Черноморието. Скандали, мръсотия, шезлонги на цени като на Хаваите, липса на организация. Българите остават с усещането, че държавата им е купена от мутрите, а те са нежелани гости.

И колкото и да ни струва един ден, ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКРАТИ!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.