Костадин Костадинов: В България няма сигурност и законност

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kostadin-kostadinov-v-balgariya-nyama-sigurnost-i-zakonnost/24552 SvobodnoSlovo.eu
Костадин Костадинов: В България няма сигурност и законност

След около 20 години няма да имаме демографското основание да твърдим, че това е нашата държава, твърди председателят на ПП "Възраждане"

"България е с най-лоши демографски показателия в целия ЕС, а и в целия свят. За около 27 години сме изгубили 1/3 от населението си без война, епидемия или природен катаклизъм, което е прецедент", алармира пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.

По думите му България се оголва и демографската криза трябва да бъде преодоляна, тъй като страната ни "ще умре". Според Костадинов има 3 мерки, които трябва да бъдат приложени - поредица от политики с цел завръщане на емигриралите (около 1,5 млн. души); традиционната българска диаспора (около 120 хил. души) да се завърне у нас; политики, които да стимулират демографския ръст в страната.

"Повече от 50% от новородените у нас не са българчета, което означава, че след около 20 години няма да имаме демографското основание да твърдим, че това е нашата държава", категоричен бе гостът в "България сутрин".

Костадинов посочи, че основният проблем на младите хора е, че няма къде да живеят. По думите му в България няма сигурност и законност, по тази причина българинът отива в уредените държави.

"Европа си отива пред очите и ръцете ни. Европейското общество не се възпроизвежда, то изчезва. На негово място се настаняват хора, които нямат нищо общо с европейските ценности и налагат своя цивилизационен модел доста агресивно", каза още лидерът на "Възраждане".

epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.