Костадин Костадинов: За политиците и циганите

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kostadin-kostadinov-za-politicite-i-ciganite/20724 SvobodnoSlovo.eu
Костадин Костадинов: За политиците и циганите

Последните 26 години от българската история станаха свидетел на израстването и укрепването на една бурна любовна връзка – тази между българските политици и българските цигани. Вплетени в страстна и сластна прегръдка, те изградиха такава симбиоза помежду си, която издържа на всички предизвикателства на времето и се оказа поне до момента абсолютно неразрушима.

Тайната на тази връзка е в нейната простота. Циганите дават на политиците своите гласове, те на свой ред им дават социални помощи, пари и безплатни ток и вода. След минаването на изборите циганите не се интересуват какво правят политиците, които на свой ред също не се интересуват какво правят циганите. Гарантираният неутралитет на двете прослойки им създава усещане за пълен комфорт, свобода и безгрижие. Едните крадат на воля, и другите крадат на воля. Едните унищожават държавата, и другите унищожават държавата. И едните полиция, съд и прокуратура не ги закачат, и другите също.

Но не е само това. Циганите помагат дори на тези политици, които говорят срещу тях. Не, това не е необичайна форма на филантропия. Просто защото те само си говорят, но нищо не правят. И толкоз. Което ги прави съвсем безобидни. Така де, всички сме чували как политици от родните т. нар. патриотични партии буквално се задавят в слюнките си, когато говорят за циганите. Но да сме чували нещо да са направили? От друга страна, ако ги нямаше циганите, какво щяха да правят горките „патриоти“? С кого тогава щяха да се борят? Сал с едното ДПС не става. Добре, че напоследък се завъдиха и други заплахи – то ислямизация ли не щеш, то Ислямска държава, то нелегални емигранти, та да не разчитат само на циганите.

Примерът от последните дни е особено актуален. В този момент държавата ни се управлява от коалиция, в която участва и т. нар. Патриотичен фронт. Миналата седмица след поредното брутално циганско престъпление и след поредният запис, в който цигани призовават ние българите да бъдем направени на кайма, сапун и други хранителни или хигиенни продукти, какво предложение отправи управляващата „патриотична“ коалиция? Да се спрат социалните помощи на циганите? Да се отнемат родителските права на родителите, чиито деца не ходят на училище, крадат, просят или проституират? Да се вкарват в затвора бащите на деца от малолетни майки? Да се разрушат незаконните цигански строежи? Да се премахне безплатната спешна медицинска помощ за всички неосигурени, разбирай циганите? да се вкарват в затвора всички престъпници-рецидивисти с повече от едно висящо дело? Не. Вместо това един от лидерите на т. нар. Патриотичен фронт, по-известен като Паричен, Проституиращ, Пародиен, Помиярски, Параванен и какъв ли още не, предложи да се либерализира режимът за притежаване на оръжия. Разбира се предложението не беше направено в парламента, а в интервю за медия. Колко изненадващо…

Ала късно е либе, за либерализация. Ако това се случи един ден, има огромен риск хората, възползвали се от новите си права, да решат да ги упражнят не срещу циганите, а срещу политиците. Защото между двете прослойки като цяло разлика няма. А и най-вече защото циганският проблем, разяждащ нашата страна, е създаден не от циганите, а именно от родната българска политическа паплач – както от евроатлантическата, така и от псевдопатриотичната такава.

Циганският проблем може да бъде решен точно за няколко месеца, стига да има желание за това, разбира се. Няма нужда да се изобретяват нови закони, просто някои трябва да се променят, а всички останали да започнат да бъдат прилагани. Това е. Фактът, че това не се случва, е достатъчен, за да си направим изводите. И да знаем срещу кого да насочим оръжията си, когато му дойде времето

http://kostadin.eu/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.