Костадинов за партийните субсидии: Удря ни не законът, а управляващата ни престъпна организация

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kostadinov-za-partiynite-subsidii-udrya-ni-ne-zakonat-a-upravlyavashtata-ni-prestapna-organizaciya/23869 SvobodnoSlovo.eu
Костадинов за партийните субсидии: Удря ни не законът, а управляващата ни престъпна организация

Ние не попадаме под ударите на закона, а под ударите на управляващата ни престъпна организация. Това каза Костадин Костадинов, председател на партия ”Възраждане”, която на последните избори премина 1% и получава държавни субсидии.

Той коментира промените в партийните субсидии, които бяха приети от бюджетна комисия. С тях се приема, че партиите в парламента ще получават по 11 лева за глас, а тези, които са получили над 1%, ще получават по 1 лев.

"Най-тъжното е, че ние искахме да даряваме тези пари. Ние нямаме нищо против субсидията да е 1 лев, но тогава и за парламентарните партии трябва да е толкова. В България няма закон. Тук има едни хора, които си мислят, че могат да правят всичко. Нашата партия се издържа с членски внос. Аз си покривам разходите сам. Когато не мога да си ги покрия, просто не ходя по събития и събрания. За нас нещата стоят така. Аз лично водя дело срещу лицето Марешки. Всички престъпници, които са ни управлявали през последните 27 години, трябва да влязат в затвора.

Партия "Възраждане" е единствената алтернатива на това управление", категоричен беше Костадинов.

По темата отношение взе и проф. Михаил Константинов. "Държавната субсидия трябва да е еднаква за всички участници. Разбира се, когато имаш една маргинална партия с 200 гласа, не трябва да я финансираш. Но, когато си преминал 1%, трябва да получваш субсидия. Аз съм направил предложение, което ако се приеме, няма да има тези проблеми. В Германия дават два пъти по-малко пари, отколкото тук в България. Това е разковничето. Ясно е, че партиите трябва да получават държавни пари, за да изграждат структури, но не може да даваме два пъти повече пари от Германия. Да сме два пъти по-богати от тях? Парите трябва да се намалят двойно и да се получават от всички партии преминали над 1%. Двойният аршин е най-дразнещето нещо. Депутатите имат право на поправителен. На второ гласуване просто трябва да вдигнат ръка и да приемат един разумен и среден вариант. Политиците трябва рябва да спрят да дразнят народа си", обясни математикът

.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.