КПКОНПИ и прокуратурата погват кметът на Несебър – Николай Димитров за корупция и конфликт на интереси /Снимки/

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kpkonpi-i-prokuraturata-pogvat-kmetat-na-nesebar-nikolay-dimitrov-za-korupciya-i-konflikt-na-interesi-snimki/127614 SvobodnoSlovo.eu
КПКОНПИ и прокуратурата погват кметът на Несебър – Николай Димитров за корупция и конфликт на интереси /Снимки/

КПКОНПИ възбуди проверка срещу кметът на Несебър -Николай Димитров. Не за пръв път градоначалникът на курортния град влиза във фокус на службите по повод далавери и корупционни схеми, но явно този път нещата излизат извън всякакъв контрол и Димитров е нагазил яко в батака.

Сигналът е подаден от Сдружението за граждански контрол върху дейността на местната власт в Община Несебър с председател Стела Михайлова Радева.Той касае сметосъбиране, сметопочистване и извозването на отпадъците от курортния град на база няколкократни сигнали за нередности от страна на Сметна палата, която обявява, че няма контрол върху изразходването на средствата. На първо място липсва План сметки от общината свързани с дейността по сметоизвозване.

Образувана е поредната преписка за корупция спрямо лицето Николай Кирилов Димитров с входящ номер С-26/19.10.2023 година. Сезирана е Окръжна прокуратура -Бургас, което става видно от изпратения до Днес България документ.

Освен сигнал за корупция по информация на Днес България предстои и проверка за конфликт на интереси отново срещу Николай Димитров.

Става дума за прословутото БКС с директор Димитър Панев, който е приятел и съдружник със сина на Димитров в друга фирма към която са отклонени парични средства.

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.