Кремъл спусна информационен мрак; черен списък на медии и журналисти, също и от България

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kremal-spusna-informacionen-mrak-cheren-spisak-na-medii-i-zhurnalisti-sashto-i-ot-balgariya/4844 SvobodnoSlovo.eu
Кремъл спусна информационен мрак; черен списък на медии и журналисти, също и от България

Кремъл спря достъпа медиите, които са против войната. Най-известните от тях са „Новая газета“, „Эхо Москвы“, „Дождь“ и др. Дори достъпа до сайта на „Правда“ е спрян. Спряна е и информацията от Съюза на руските журналисти, които протестираха срещу спусната забрана преди два дена да се използват в публикации думи като „война“, „агресия“, „окупация“ и прочие. Хакери от Спецотдела на ГРУ и ФСБ са изпълнили заповед, издадена директно от щаба на президента Владимир Путин.

Там е съставен и списък с медии и журналисти, които да бъдат следени и контролирани. Това съобщиха за Фрог нюз източници от Москва. Те смятат, че има „черен списък“ и на медии в страни от НАТО и Европа, в това число и в България, които да бъдат ударени чрез хакерски атаки. В списъка са и журналисти, които критикуват Путин и остро се противопоставят на военната агресия от страна на Русия спрямо Украйна.

Задачата да изпратят имената на въпросните „врагове на Русия“ е възложена на служители на руските служби, които са в посолствата на РФ и под прикритието на дипломатически постове.

В България са активирани за денонощна работа тролските офиси, управлявани от фабриката за тролове в бизнес-центрове в Санкт Петербург, в района на Олгино. Цялата информация в интернет за въпросната армия и нейната роля в хибридната война срещу над 40 държави, в това число и нашата страна, от днес е изтрита.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.