Куриоз: Нинова бяга от червения актив през дерета на Бузлуджа Социалисти от опозицзията викат "Оставка!" на историческата поляна, Гергов освирка Корнелия

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kurioz-ninova-byaga-ot-cherveniya-aktiv-prez-dereta-na-buzludzha-socialisti-ot-opozicziyata-vikat-ostavka-na-istoricheskata-polyana-gergov-osvirka-korneliya/8580 SvobodnoSlovo.eu
Куриоз: Нинова бяга от червения актив през дерета на Бузлуджа  Социалисти от опозицзията викат "Оставка!" на историческата поляна, Гергов освирка Корнелия

Втори бузлуджански събор по повод годишнината от основаването на БСДП от Димитър Благоев - Дядото, спретнаха социалисти от опозицията в столетницата.

На историческата поляна се качиха три групи с обща численост от около 300 души, водени от шефа на столичното БСП - Калоян Паргов, пловдивския бизнесмен Георги Гергов и привърженици на Кирил Добрев от Габрово, които освен да поднесат цветя под "чинията", демонстрираха и остро несъгласие с отказа на Корнелия Нинова да подаде оставка от председателския пост.

В същото време тя и нейни протежета, около 50 на брой, също организираха поход към паметника, но за малко не се стигна до сблъсъци между тях и опозиционерите.

По информация на Lupa.bg на Нинова се е наложило да избяга от критиците си не през отъпканите пътеки, а през деретата край историческата поляна.

Не е ясно кой е инструктирал шефката на социалистите да предприеме този куриозен ход, но тя лично е чула виковете "Оставка!" и освиркването, персонално отправено към нея от Гергов, когото тя опита да изключи от партията.

В крайна сметка Нинова е успяла да избяга без да се стигне до съприкосновение с особено гласовитите активист, които на свой ред коментираха, че за пръв път виждат председател на БСП, който да се крие от собствения си членски актив.

До второто събиране на бесепарите на Бузлуджа се стигна, след като Нинова реши да премести датата на събора от традиционния 31 юли преди парламентарните избори в опит да осигури по-сериозна електорална подкрепа, но той се оказа неуспешен.

Автор: Lupa.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.