ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ДА НОСИ ИМЕТО НА ЛЕВСКИ !

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/letishte-sofiya-da-nosi-imeto-na-levski/52257 SvobodnoSlovo.eu
ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ДА НОСИ ИМЕТО НА ЛЕВСКИ !

Убеден, че никой истински българин няма да остане безучастен в тези дни към делото, героизма и подвига на Левски, отправям сега към правителството един призив, надявам се да срещна пълната ви подкрепа - нека се вземе решение летище София да носи името на Васил Левски. Националните летища в много страни по света са наречени на най-достойните синове на своя народ - Шарл де Гол в Париж, Джон Кенеди в Ню Йорк, Ататюрк в Истамбул, Леонардо да Винчи в Рим, Ференц Лист в Будапеща, Венизелос в Атина, Адолфо Суарес в Мадрид, Франц Йозеф Щраус в Мюнхен и т.н. Защо и летището в София да не се казва Васил Левски ? Какъв по-силен израз на признателност към делото на Апостола и мястото му в нашата история, какъв по-добър повод за гордост пред всички, които кацат в столицата ни.

През 2017 г., когато отбелязвахме 180 - год. от рождението на Апостола, тогавашният служебен министър-председател проф. Огнян Герджиков ми беше обещал , че ще стори необходимото летище София да бъде наречено Васил Левски. Не му стигна времето. Убеден съм, сега е момента властта да направи тази стъпка, да изрази почитта, която всеки българин изпитва към великия син на Отечеството. Та има ли друг по-достоен за тази чест. Нека всички призовем правителството да вземе съответното решение и вместо да бъде Враждебна отсега нататък националното ни летище да се нарича Васил Левски.

( Из предаването “ не се страхувай “ с васил Василев, излъчено на 13 февруари 2023 г. по Евроком )

https://nesestrahuvai.com/

1 Коментара

Ивайло

преди 1 година

Летище "София" може да има само едно име и това е името на капитан Димитър Списаревски.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.